Devlet bundan sonra PKK ile görüşsün

Terörist başı Abdullah Öcalan, İmralı'dan avukatlarıyla açıklama yaptı.

Terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan, İmralı'da avukatlarıyla görüştü. Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre Öcalan bundan sonra grup çağırmayacağını açıkladı.

Öcalan şu mesajları gönderdi "Gelen gruplar barış elçileridir. Sadece bu grupların gelmesiyle bu sorun vçözülmez. Bunlar sadece barış elçileri. Barış çalışmaları yaparlar. Gelengruplar için şükranlarımı sunuyorum. Bunlar bundan sonra barışçalışmalarında yer alıp çalışmalıdırlar. Barış meclislerinde konumlanmalıdırlar. Avrupa’daki grup da gelecek. Ama bundan sonragrupların gelmesi için benim çağrım olmaz. Bu doğru da olmaz. Ama Devlet gider PKK’yle görüşür, anlaşır, PKK kendisi gönderirse ona bir şey diyemem. Bu onların vereceği bir karar olur. Gelen gruplar için şükranlarımı sunuyorum. Bu gruplara çağrı yapmamdaki amaç şuydu;
sınamaydı. Hem tıkanan siyasetin önünü açmak hem de bağlılıklarını göstermek için çağrıda bulundum, onlar da dinlediler ve geldiler, bağlılıklarını gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. ’99’da gelenler hazırlıksız geldiler. Onlara biraz haksızlık ettik. Bir belirsizlik vardı. Biz o zaman devlet bu fırsatı değerlendirir diye tahmin ediyorduk. Devlet de onları cezaevine gönderdi."