Alman başkandan destek

Giresun Görele Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Bülbül Genç, üyelerinden üreterek kendilerine destek olmalarını istedi.

Alman başkandan destek
Kermes ve tiyatro gösterisi düzenleyerek elde ettiği gelirlerle üyelere alınan manuel sandalyelerin dağıtım töreninde konuşan Genç, "Genelde bize gelen üyelerimiz her gelişlerinde yardım var mı diye soruyorlar, bu beni gerçekten çok üzüyor. Üyelerimizin tek beklentisi yardım almak." dedi.

Dernek üyelerine bir çağrıda bulunan Genç, "Sizlerden ricam derneğimize sadece yardım istemek için değil aktif görevler almak için gelmenizdir." dedi.

Dernek olarak önümüzdeki günlerde İstanbul'da düzenlenecek olan feshane günlerine katılmak ve orada bir stant açmak istediklerini belirten Genç, "Şimdi yardım etme zamanıdır. El becerilerinizi gösterin, üreterek bize katkıda bulunun. Üyelerimiz bile elleriyle çok güzel elişleri yapabilir, haydi şimdi üretme zamanı." diye konuştu.

Görele Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Bülbül Genç törende Derneğin faliyetleri hakkında verdiği bilgilerde Görele ve yakın İlçelerden 370 resmi ve gayriresmi üyeleri olduğunu, ayrıca Karadeniz'de tek dernek olmalarından dolayı 1000 gayriresmi üye dosyasına sahip olduklarını aktardı.

Törende konuşan Alman Belediye Başkanı Anne Heck Guthe de gördükleri ile ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Az önce burada eşi tarafından iki engelli çocuğuyla terk edilen bir annenin gözyaşlarına çok üzüldüm. Gözyaşları dünyanın her yerinde insanlara aynı duygu ve düşünceleri hissettirir."

Konuk belediye başkanı, bundan sonra da dernek için elinden gelen yardımı yapmaya çalışacağını sözlerine ekledi.

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu yerel yönetimler olarak engelli vatandaşlar için ellerinden gelen yardımı yaptıklarını aktardı. Başkan Melikoğlu, dernek üyelerinin su parası alınmaması talebini de değerlendireceklerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından kermes ve tiyatro gelirleriyle temin edilen 4 adet manuel sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi.