Yalova'daki okullara uyarı!

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü İl genelindeki okul müdürlerini domuz gribine karşı uyararak, bakanlık tarafından yapılan açıklamaları eksiz uygulamalarını istedi.

Yalova Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaya konulan tedbirleri okullarda harfiyen uygulanmasını belirtti.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2009 / 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Senebaşı Okul Müdürleri toplantısı Uygulama Oteli'nde yapıldı. Kalabalık bir gündemle bir araya gelen okul müdürlerine toplantının başında domuz gribi uyarısı yapıldı. Domuz gribine karşı alınması gereken tedbirlerin önemine değinen Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç, "Ülkemizin en önemli konusu durumundaki domuz gribi salgınına yönelik alınacak tedbirler bakanlığımızın genelgesi ile duyuruldu. Ben bu tedbirlere harfiye uyulmasını istiyorum. İlimizdeki birçok okulumuzda hizmetli olmadığını biliyorum. Ancak bu noktada mutlaka okul aile birliğimizin ve bulunduğumuz ilçe ve beldelerdeki yerel yönetiminde desteğini alarak belirlenen kriterlerdeki temizliği sağlamalıyız. Sabahçı ve öğlenci olarak eğitim veren okullarımızda ise bakanlığımızın belirttiği temizlik kurallarının uyulması daha da büyük önem arz ediyor. Zira sabahçı öğrencilerin çıkışı ile öğlenci öğrencilerin girişi arasında yaklaşık 15-20 dakikalık bir zaman var. Bu zaman zarfında mutlaka sınıflarımızı havalandıralım. Öğrencilerimiz sınıflarına girip derse başladıklarında ise tuvaletler başta olmak üzere merdiven tırabzanlarını dezenfekte edelim. Diğer yandan öğrencilerimizin devamsızlık durumlarını her zamankinden daha büyük bir hassasiyetle takip edelim. Bir öğrenci okula gelmediyse velileri ile diyaloga girip neden okula gelmediğini, hasta ise hastalığının ne olduğunu mutlaka öğrenelim. Okulda rahatsızlanan öğrencilerimizi de okula gönderelim. Tehlikeli bir durumu yoksa iyileşene kadar evinde dinlenmelerini sağlayalım" dedi.
Ardından Yalova Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri Canan Ek ve Havva Demirezen domuz gribi hakkında okul müdürlerine bilgi verdi. Türkiye'de bugüne kadar 667 domuz gribi vakasına rastlandığını ve bu sayının artmaya devam ettiğini dile getiren Ek, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre bu yıl son 50 yılın en büyük salgınının beklendiğinin altının çizildiğini hatırlattı.
Film ve sunularla desteklenen anlatımı okul müdürleri ise ilgiyle dinleyerek sık sık not aldılar.