TRT, İsrail'e boğun mu eğdi?

İsrail ile Türkiye arasında krize neden olan Ayrılık dizisinin yapımcısı Selçuk Çobanoğlu, son bölümdeki bazı bölümlerin çıkarıldığını iddia etti.

HaberTürk'ün haberine göre, Çobanoğlu, dün gece yayınlanan bölümde bazı savaş sahnelerinin TRT tarafından kesildiğini ileri sürdü.

"İNİSİYATİF TRT'NİNDİR"

Çobanoğlu diziyi kendi senaryolarına uygun çektikten sonra TRT'ye teslim ettiklerini söyleyerek, “Biz diziyi çektiğimiz gibi verdik, yayın aşamasında inisiyatif TRT'nindir” dedi. TRT'nin “Ayrılık: Aşkta ve Savaşta Filistin” adlı dizisi, İsrailli askerlerin sivilleri bilinçli hedef aldığı yönündeki eleştiriler nedeniyle, Tel Aviv yönetimi tarafından tepkiyle karşılanmış ve Türkiye'ye nota verilmişti.

"AYRILIK AŞK DİZİSİDİR"

“Ayrılık bir aşk dizisidir. Bunu hep söyledik” diyen Çobanoğlu, dizinin ilerleyen bölümlerinde ağırlık kazanacak olan aşk temasının “artık” ikinci bölümden itibaren yansıtılmaya başlandığını belirtti. Dizinin yönetmeni Onur Tan da filmde bazı sahnelerinin makaslandığını doğruladı.

ÇIKARILAN BÖLÜMDE NE VARDI?

Birinci bölümde çocuklarının katledildiğini gören Filistinli aile, ikinci bölümde İsrail kontrol noktasına gidip intikam almak istiyor. Buna karşılık İsrailli askerler de Filistinlilere müdahale ediyor ve silahlı çatışma çıkıyor. Bu ve benzeri birkaç sahne, TRT denetiminden geçmedi.