KEÇEY-DER Ereğli'de açıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Karadeniz Ereğli Çalışanlar ve Emekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KEÇEY-DER) açıldı.

Açılışa, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve davetliler katıldı. KEÇEY-DER Başkanı Can Rumeli, açılışa katılanlara teşekkür ederek, kamuoyunun katkılarını beklediklerini söyledi. Rumeli, “Ereğli'miz sanayi istihdamı açısından ülkenin en önemli yerleşimlerinden biridir. Ülkenin en büyük demir çelik fabrikası ilçemizde kuruludur. Son dönemde sayısı artan tersaneler, çevredeki boru ve profil fabrikaları ile birlikte çok sayıda çalışan ve bu işletmelerden emekli olmuş binlerce kişi aileleri ile birlikte bu şehirde yaşamaktadır. Son dönemlerde yaşanan küresel kriz tüm ülkeyi etkilerken, Ereğli'miz bu krizin etkilerini çok daha şiddetli biçimde hissetmiştir. Ereğli son 1-2 yıllık periyotta hızla kimlik değiştirmiş, çalışan üreten, canlı bir kentten işsizler ve emekliler kentine dönüşmüştür. Ereğli'mizde binlerce genç işsizdir ve gelecekten bir umudu yoktur. Üniversite diplomalarının dahi işe yaramadığı bir ortamda gençlik büyük bir açmaz ve çaresizlik içindedir. Bütün bu olumsuzluklar bizlerin bir dernek çatısı altında toplanmasına neden olmuştur. Derneğimizin amacı, bu şehirde yaşayan insanların sorunlarına çözüm ürete bilmek, toplumsal taleplerini, dile getirebilmek ve bütün sorunların tartışılabileceği demokratik bir platform oluşturabilmektir” dedi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, böyle bir derneğinden açılmasından mutlu olduğunu belirterek, dernek yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. KEÇEY-DER Başkanlığına Can Rumeli, 2. başkanlığa Kenan Kars, Genel Sekreterliğe Adnan Aras, Saymanlığa Tayfun Genç, üyeliklere Çetin Eser, Şaban Kesikbaş ve Mustafa Karadeniz getirildi.