Davutoğlu, Memmedyarov ile görüştü

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Bakü'ye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantının yapıldığı otelde Azerbaycan Dıişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi.

KEİ Dışişleri Bakanları toplantısının ardından gerçekleşen bir saatlik görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Davutoğlu-Memmedyarov görüşmesinin ardından yapılan açıklamada ise kameraların görüntü almasına izin verilmezken, sadece TRT ve AA'nın bilgi almasına izin verildi. Davutoğlu'nun açıklama sırasında Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği önemi vurguladığı ifade edildi.

Azerbaycan'ın değerlerinin Türkiye için de önemli olduğunu belirten Davutoğlu, Dağlık Karabağ'ın toprağını da Türkiye toprağı gibi benimsediğini söyledi. Türkiye ile Azerbaycan arasında yaşanan bayrak krizine de değinen Davutoğlu, Azerbaycan bayrağının da Türk bayrağı gibi kutsal olduğunu, Türkiye'de Azerbaycan bayrağının hiçbir zaman inmeyeceğini ifade etti.

Azerilerin tepkiler üzerine Türk bayraklarını indirmelerini ise "Azerilerin taktirine bıraktığını" söyleyen Davutoğlu son 5 ayda Karabağ'a yönelik önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Azerbaycan temaslarına devam eden Davutoğlu, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı konutuna geldi.