Ali Kalkancı adliyede

Ali Kalkancı uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptığı gerekçesiyle tutuklamıştı.

Ali Kalkancı adliyede
UYUŞTURCU imalatı ve ticareti yaptığı gerekçesiyle 28 Şubat 2009'da tutuklanan ve haklarında 1 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ali Kalkancı ile oğlu Hüseyin Kalkancı'nın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın yargılanmalarına bugün başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davanın ilk duruşmasına, Silivri Cezaevi'nde bulunan Ali Kalkancı, oğlu Hüseyin Kalkancı ile 16 tutuklu sanık getirildi.

İddianame, 28 Şubat sürecinde Fadime Şahin ile yaşadığı aşk ile gündeme gelen Ali Kalkancı'nın sanıklardan Abdülkadir Ekicioğlu ile uyuşturucu maddelerin imal, üretim ve pazarlanması konusunda birlikte hareket ettikleri ve suç örgütünün elebaşılığını birlikte yaptıkları gerekçesiyle suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçundan 2 ile 6, uyuşturucu madde imal, ithal ve ihraç suçundan 15, uyuşturucu satmak ve bulundurmak suçundan da 7,5 ile 22,5 olmak üzere 9,5 ile 43,5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

Ali Kalkancı'nın oğlu Hüseyin Kalkancı'nın da aralarında bulunduğu 6 sanığı suç örgütüne üye olma ve uyuşturucu madde imal, ithal ve ihraç suçlarından 1 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezaları istenen iddianamede, 8 sanığın da benzer suçlardan toplam 8,5 ile 25,5 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edilmeleri talep edildi.