ABD'de 'La Familia' operasyonu

ABD'de, 'La Familia' uyuşturucu karteline son 2 günde yapılan operasyonlarda, 300 kişi tutuklandı.

ABD'de, Meksikalı ''La Familia'' uyuşturucu karteline bağlı şebekeyi dağıtmak üzere son 2 günde 19 eyalette yapılan operasyonlarda, yaklaşık 300 kişi tutuklandı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Robert Mueller, ABD'de etkin olan Meksikalı uyuşturucu şebekesine karşı önemli bir adım atıldığını, ''La Familia'' adlı bu grubun son yıllarda bir uyuşturucu kartelinden çok gelişmiş bir suç örgütüne dönüştüğünü bildirdi.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder de tutuklamaların, ''Coronado Projesi'' adı verilen 44 aylık bir soruşturma sonucunda yapıldığını, bu uzun süreçte uyuşturucuyla ilgili suçlamalardan yaklaşık 1200 kişinin gözaltına alındığını, 11.7 ton da uyuşturucu ele geçirildiğini kaydetti.

ABD Adalet Bakanlığı, ''La Familia''nın Meksika'nın güneybatısındaki Michoacan eyaletinde üslendiğini, Meksika'dan ABD'ye giden kimi uyuşturucu maddeler dahil Michoacan ve civarında uyuşturucu üretim ve dağıtımını kontrol ettiğini dile getirdi.

Bu arada ABD Hazine Bakanlığı, Meksikalı ünlü uyuşturucu karteli ''Tijuana'' ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle 6 kişi ve 1 şirketi kara listeye alarak, ABD'de mevcut olabilecek tüm mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

Bakanlığın bu kararı, Amerikan bankaları ve iş çevrelerinin de bu kişiler ve şirketle iş yapmasını engelliyor.