Yahoo kârını 3 kat yükseltti

Yahoo, maliyetlerini azalttığı için geçen yıl üçüncü çeyrekte 54 milyon dolar (hisse başına 4 sent) olan karını, bu yıl aynı çeyrekte 186 milyon dolara (hisse başına 13 sent) çıkardığını açıkladı.

Aynı çeyrekte gelirleri ise yüzde 12 gerileyerek, 1,58 milyar dolar olan şirket, geçen yıl 2 binden fazla çalışanın işine son vermişti.

Küresel ekonomideki resesyon nedeniyle bütçelerini kısan ve yeni internet şirketlerine para harcayan şirketleri tekrar kazanmak içinA mücadele veren Yahoo, rakibi Google'a rağmen, karlılık açısından dünyanın en popüler internet sitelerinden biri olmak için çaba gösteriyor.

Yahoo Üst Yöneticisi (CEO) Carol Bartz'ın, Ocak ayında şirketin kurucularından Jerry Yang'ın yerini almasından sonra yönünü değiştirmek için çabalayan Yahoo, geçen ay 100 milyon dolara mal olan küresel reklam kampanyası desteğiyle internet anasayfasını yenilemişti.

Temmuz ayında dünya yazılım devi Microsoft ile arama motoru ve internet üzerinden reklam alanlarında işbirliği konusunda anlaşmaya varan şirket Kullanıcılarına, rakipleri Facebook ve Hotmail gibi internet sitelerine Yahoo sayfasından erişim izni veriyor.