Kültür Köprüleri Trabzon'da

Goethe Enstitüsü'nün, 'Kültür Köprüleri' programı çerçevesinde, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen 'Avrupa Edebiyatı Türkiye'de - Türk Edebiyatı Avrupa'da' adlı etkinliğin yeni durağı Trabzon oldu.

Program kapsamında, Bulgar yazarlar Bozhana Apostolova, Hristo Karastoyonov ve oyuncu Memet Ali Alabora, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileriyle buluştu. Fen-Edebiyat Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi'ndeki etkinlikte, Bulgar yazarların eserlerinden okumalar gerçekleştirildi.

Bozhana Apostolova şiirleri ile etkinliğe renk katarken, Hristo Karastoyonov da 'Kocama Karı Arıyorum' isimli hikâyesini okudu. Mehmet Ali Alabora da yazarların eserlerini Türkçe seslendirdi.

Yazar Apostolova, Trabzon'da ve gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AB büyükelçilerinin de etkinliğe katılmasının mutluluk verici olduğu belirten Apostolova, Türkiye'nin de AB'ye gireceğine inandığını söyledi.

Karastoyonov ise Bulgarlar ve Türklerin birbirinin kapı komşuları olduğuna vurgu yaptı. Bulgaristan'da yaşadığı kentin başkent Sofya'ya 300 kilometre, Edirne'ye 100 kilometre mesafede olduğuna işaret eden Karastoyonov, Türkiye AB üyesi olduktan sonra Bulgaristan'ın Türkiye ile Avrupa arasında küçük bir kapı olacağını ifade etti.

Etkinliği, aralarında Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ile AB Dönem Başkanı İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp'nin de bulunduğu büyükelçiler de takip etti.