Hayrünnisa Gül, şehit annelerini dinledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül Van'da, şehit ve gazi aileleri, 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde en çok kitap okuyan öğrenciler, milli sporcular, kadın dernekleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplandı yaptı.

Hayrünnisa Gül, şehit annelerini dinledi
Hayrünnisa Gül, 'Teknoloji sınıflar akıllı yarınlar' sloganı ile başlattığı 'Bilişim teknolojisi sınıfların toplu açılış töreni için geldiği Van'da toplumun değişik kesimlerindeki insanlarla bir araya geldi. Gül, ilk olarak Edremit ilçesinde bulunan bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı. Sadece bazı gazetecilerin içeri alındığı toplantı sonrası otel dışında açıklama yapan ve yaklaşık 2 ay önce Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen patlama sonucu şehit olan Ferdi Akman'ın annesi olduğunu belirten Necla Akman, Gül'den, Kayseri'de cezaevinde bulunan diğer oğlunun serbest bırakılmasını istediğini anlattı. Bir oğlunu şehit verdiğini diğer oğlunun ise arkadaş kurbanı olduğu ifade eden anne Akman, ciğerinin yandığını, şehit oğlunun acısının unutması için cezaevinde bulunan oğlunun serbest bırakılmasını istediği kaydetti. 10 yıl önce Şırnak'ta yaşanan bir çatışmada şehit olan Tahir Özbay'ın annesi Feyika Özbey ise Türkçe bilmediği için Hayrünnisa Gül ile tercüman aracılığı sıkıntılarını anlattığını söyledi. Şehit yakını Reyhan Duman ise bayan Gül'ün şehit annelerinin elinin öptüğünü ve kişisel sıkıntılarını dinlediğini belirtti.

Van Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zozan Özgökçe de Cumhurbaşkanı Adullah Gül'ün Van'da sivil toplum örgüt temsilcileri ile yaptığı toplantının bir benzerini beklediğini, ancak öyle olmadığını anlattı. Özgökçe, sesiz bir ortamdan geçen kahvaltının ardından bayan Gül'ün öğrenciler ve bazı kadınlarla konuştuğunu kaydetti. Bayan Gül'ün katılımcıların bireysel isteklerini de dinlediğini belirten Özgökçe, son günlerin güncel konularından olan açılımın ise hiç gündeme gelmediğini ifade etti.