Hacı adaylarının domuz gribi korkusu

Zonguldak'tan Hac'ca giden hacı adayları aşılar yetişmediği için domuz gribi aşılarını Hac'da olacaklarını söylerken, virüsün bulaşması ihtimali nedeniyle tedirgin olduklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile Zonguldak'tan Hac'ca gidecek 408 hacı adayının 26'sı dualarla yola çıktı. Zonguldak Acılık Cami önünde gerçekleştirilen uğurlama programına çok sayıda hacı yakını da katıldı. Yakınları ile kucaklaşan hacı adayları, bolca hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı hacı adaylarının yakınları göz yaşlarına hakim olamazken, adaylar ayrılık vaktine kadar torunlarıyla vakit geçirdi. Bazı adaylar torunlarını uyutarak vakit geçirirken, diğer hacı adayları sohbet etti.

Yola çıkmadan önce Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sağlık konularında bilgilendirilen hacı adaylara, soğuk zemzem suyu içilmemesi, ellerinin bolca yıkanması, diğer kişilerle yakın temastan kaçınması tavsiyelerinde bulunuldu. Penilisin ve grip aşısı olduklarını belirten hacı adaylarından Fevzi Tabak, domuz gribi nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi. Aşıların yetişmediği için Hac'da aşı olacaklarını söyleyen diğer hacı adayı Rıfat Koşar, "Korkuyoruz ve tedirginiz ama yine de domuz gribi aşısı
olacağız. Hac'ca gidip dualar edeceğiz. Yapacağımız dualar bizi domuz gribinden korur" dedi. Hayat arkadaşı Rıfat Koşar ile Hac'ca gidecek olan Ayşe Koşar ise "Ne kuş gribi ne domuz gribi hiçbirinden korkmuyorum. Bolca dua edeceğiz. Allah bizi korur" diye konuştu.
Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu uğurlama merasimi sonrası otobüs Ankara'ya hareket etti.