Bakan Ergin'den PKK değerlendirmesi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dağdan inen terör örgütü PKK üyelerinin serbest bırakılmalarına mahkemelerin ve hakimlerin karar verdiğine işaret ederek, 'Bir Bakan olarak benim yargılamaya müdahele etmem mümkün değil' dedi.

Adalet Bakanı Ergin, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Ergin, 'PKK'lıların nasıl serbest kaldıkları merak ediliyor. Etkin pişmanlıktan da yararlanmayan bu örgüt üyeleri nasıl serbest kaldı?' sorusuna şu karşılığı verdi: "Mahkemelerin almış olduğu kararları veya savcılıkların vermiş olduğu kararları bugüne kadar bana soruyorsanız yine sorun.

Bunlar tamamen, soruşturmalar savcılıklar tarafından yapılıyor, kararlar mahkemeler, hakimler tarafından alınıyor. Bir Bakan olarak benim bu süreçte yapılan yargılamaya şu ya da bu şekilde etki etmem. müdahele etmem mümkün değil. Bir değerlendirme yapmam doğru olmaz."

Ergin, İmralı Cezaevi'ne kimlerin gideceğinin belli olup olmadığı sorusu üzerine bu konuda çalışıldığını, belli olduğunda kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.