Anne adaylarına, hamilelik kursu

Memorial Hastanesi, anne adayları için doğuma hazırlık kursu düzenliyor. 6 hafta sürecek kursta, hamilelik süresince dikkat edilmesi gereken hususlar, gebelikte vücutta oluşacak değişiklikler ile doğum süreci ve hamilelik sonrası anne-bebek sağlığı hakkında adaylar bilgilendirilecek.

Memorial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Cihangir Yılanlıoğlu, anne adaylarını gebelik dönemi ve sonrası ile ilgili bilinçlendiren Memorial Doğuma Hazırlık Kursu hakkında bilgi verdi. Hamileliğin hayatta birkaç kez karşılaşılan farklı ve özel bir durum olduğunu belirten Yılanlıoğlu, gebelik dönemi hakkında önceden bilgilenmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Türkiye'de doğuma hazırlık kurslarının öneminin anlaşılmadığını söyleyen Yılanlıoğlu, "Memorial Doğuma Hazırlık Kursu ile çoğu hayatlarında ilk defa hamilelik yaşayan kadınlar ve ilk defa baba olacak olan erkekler, uzmanların tecrübelerini teorikte ve pratikte görme imkanına sahip oluyorlar. Olası bir problemde ne yapmaları gerektiğini bilen ebeveynler, kursta kazandıkları pratik ve basit bilgiler ışığında hayati önem taşıyan bazı problemlerin önüne geçebiliyorlar" dedi.

Kursun ayrıca, hamilelerin doğum olayını anlamalarını ve bu olaydan korkmamalarını sağladığını kaydeden Yılanlıoğlu, "Kurs, rahat bir hamilelik için önemli noktalar, gebelikte beslenme, gebelikte cilt ve ağız sağlığı gibi pek çok konuda anne adaylarını bilinçlendiriyor. Yine anne adaylarının çok merak ettiği ağrısız doğum, normal ve sezaryenle doğum ve ideal doğum şekillerine ilişkin pek çok sorunun cevabını buluyor. Gebelik dönemi dışında doğum sonrası bebek bakımı ile ilgili pek çok faydalı bilgi içeriyor. Yeni doğan bakımı, bebeğin beslenmesi, doğru emzirme şekilleri, bebeklik ve çocukluk dönemi aşıları ve bebek bakımı ile ilgili pratik bilgiler de uzman doktorlar tarafından anlatılacak. Programda ayrıca anne adaylarına, rahat bir doğum için yapılacak egzersizler fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı tarafından anlatılacak, egzersizler de fizyoterapist tarafından uygulamalı olarak gösterilecek." ifadelerini kullandı.

Op. Dr. Yılanlıoğlu, anne adaylarının eşleriyle birlikte katılabileceklerini belirterek, kursun 6 hafta süreceğini sözlerine ekledi.