Yangında sabotaj iddiası

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çıkan ve yerleşim birimlerini tehdit eden yangın söndürüldü. Yangının 5 ayrı noktada aynı anda başlaması nedeniyle sabotaj olması ihtimali araştırılıyor.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Deniz Alayı mevkisi ile Şekere Köyü arasındaki boş arazide kuru otların tutuşmasıyla birlikte yangın çıktı. Buradaki yangın daha sonra rüzgarın da etkisiyle ağaçlık alana sıçradı. 50 dönüm ağaçlık alanda etkili olan yangın kısa sürede büyüyerek çevrede bulunan yerleşim birimlerini tehdit etti. Yangının büyümesi üzerine bazı vatandaşlar evlerini tahliye ederek bahçe hortumlarıyla itfaiye ekiplerine destek verdiler. Dörtyol, Payas, Belen ile Deniz Er Eğitim
Alayı'ndan askeri itfaiye ekiplerinin müdahale ettikleri yangın yaklaşık iki saat süren çalışmalar neticesinde kontrol altına alınarak söndürülebildi.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel ve polislerin bire bir kordinasyon sağladıkları yangında TEM Otoyolu kenarında bulunan bir ev, Cinel ve polislerin çabaları sonucu alevlere teslim olmaktan kurtarıldı. İskenderun Belediyesi itfaiye Müdürü Ömer Çolak, yangının aynı anda 5 aynı noktada çıktığını bunun tesadüf olamayacağını belirterek, "Bu bir sabotajdır" dedi.
Polis, yangının çıkış sebebiyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.