Tilki benzetmesine tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, Devlet Bahçeli'nin İstanbul il kongresindeki konuşmasında yaptığı tilki benzetmesine tepkisini sürdürüyor.

Tilkiliğin doğru değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Tilkilik Erciyes'e çıkamamak, ülkücüye katil dedirtmek, başbakanlığı eliyle birilerine teslim edip, Öcalan'ı serbest kalacağı bugünlere getirmektir. Tilkilik Ahmet Türk'ün dediği gibi DTP için MHP'nin başında bulunuşunuzun büyük şans olmasıdır. Tilkilik MHP çatısı altında Türkü sindirmek Müslüman'ı kovmaktır" dedi.
Reyiz Yılmaz, Öcalan'ın meclise taşınacağı iddiasında bulunarak, "Böylece, Bahçeli'nin MHP başındaki görevi Öcalan'ı meclise taşınması ile sona erecek. En büyük bölücülük, milliyetçi muhafazakar oyları DTP seviyesinde tutmaktır. İhaneti sabırla dantel gibi hazmettirerek işlediniz bu millete. Kendilerinin hiçbir zaman iktidar olamayacak küçük makam sevdasına sizi orada tutan anlayışı da kınıyorum. Siz orda durdukça Müslüman Türk Milliyetçileri hiçbir zaman kendi ülkelerini yönetiyor olamayacaklar.
Ülkemiz insanını kucaklayan bir sosyal portre çizemediniz" diye konuştu.