Ordu'da TOKİ konutları bitti

Ordu'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı süren 742 konutun inşaatının tamamlandığı ve kasım ayı sonu itibariyle müteahhit firma tarafından TOKİ'ye teslim edileceği bildirildi.

AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta Terzili köyü sınırları içerisinde Ordu şehir merkezini tepeden gören bir arazide inşa edilen 742 konutun inşaatının tamamlandığını, halen çevre düzenlemesinin yapıldığını belirtti. 2006 yılının ekim ayının ilk haftasında inşaatına başlanan, müteahhit firmanın yaşadığı hukuki sorunlar sebebiyle uzayan TOKİ konutlarının kasım ayı sonunda teslim alınacağını vurgulayan Yılmaz, "Teslimin yapılmasının ardından TOKİ anahtar teslim işlemlerine başlayacak" dedi.

Yılmaz, aynı yörede Memur-Sen-TOKİ işbirliği ile yapılan bin 584 konutun inşaatlarının da hızla sürdüğünü belirterek, "Fatsa'da 330, Ünye'de 462 konutun inşaatını tamamladık. Ordu'da 742 konut ile Gölköy'de 211 konut bitmek üzere. Ayrıca Memur-Sen TOKİ işbirliği ile yapımına katkı sağlanan bin 584 konut ile birlikte 3 bin 339 konut inşa edilmiş olacak. Bazı ilçelerde TOKİ konutları için etüt ve fizibilite çalışmaları da yapılıyor. Bunları da hayata geçirmeye ve kentleşmeye yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.