'Oğlumu balta ile öldürdüm'

Ankara'da bir süredir psikolojik sorunları olduğu öğrenilen baba, uyuyan oğlunu baltayla öldürdü.

'Oğlumu balta ile öldürdüm'
Oğlunun başına baltayla vurarak öldüren baba, evin yanında bulunan çöp toplama merkezine giderek, burada bulunan güvenlik görevlilerine polis çağırmasını istedi. Psikolojik sorunları olan baba, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine "oğlumu baltayla öldürdüm" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Mamak'ta gece saatlerinde meydana gelen olayda, Nato Yolu Caddesi 311 nolu tek katlı bir gecekonduda ikamete eden Aslan Atay, işten geldikten sonra uyumak için odasına geçti. Oğlu Aslan Atay'ın uyuduğu gören ve bir süredir psikolojik sorunları olduğu öğrenilen baba İsmail Atay, bahçeden aldığı balta ile oğlunun odasına girdi. Elindeki balta ile oğluna saldıran baba Atay, daha sonra baltayı Aslan Atay'ın başına vurarak öldürdü. Elindeki baltayı evde bırakarak dışarı çıkan baba İsmail Atay, evinin hemen yanında bulunan Çöp Topla Merkezi'ne giderek burada bulunan güvenlik görevlilerinden polis çağırmasını istedi. Eli yüzü kanlar içinde olan baba Atay, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine "Oğlumu baltayla öldürdüm. Evin içinde yatıyor şimdi" dedi. Durumu hemen sağlık ekiplerin haber veren polis ekipleri, cinayet zanlısı baba Atay'ı ekip otosuna bindirerek karakola götürdü. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, olay yerinde bulunan polis ekipleri ile birlikte Aslan Atay'ın evine girdi. Evin içerisinde bir süre arama yapan ekipler daha sonra Atay'ın kanlar içinde bulunan cesedi ile karşılaştı. Evin içerisinde yapılan aramada baba Atay'ın oğlunu öldürdüğü baltayı buldu.

Olay yerinde hayatını kaybeden Aslan Atay, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığını incelemenin ardından cenaze aracı ile Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, suçunu itiraf eden baba İsmail Atay'ın daha önce eşine bıçakla saldırdıktan sonra 3. kattan aşağıya atladığı öğrenildi.