İnci Çayırlı öğrencilerle buluştu

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarları 25. yıl etkinlikleri kapsamında Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı konservatuar öğrencileriyle buluştu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuarları 25. yıl etkinlikleri İnci Çayırlı ile gerçekleştirilen söyleşi ile devam ediyor. EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı amfisinde gerçekleşen söyleşi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. İnci Çayırlı öğrencilerle hoş sohbeti dışında bazı musiki eserlerini seslendirdi.
Söyleşi sırasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan İnci Çayırlı, “Ses her yerdedir. Bir yaprağın düşmesi bile bir ses çıkarır. Eskiye bağlı kalmak yeniyi güçlendirir. Ben hayatım boyunca ne üsluptan ne de türkçeden vazgeçmedim. Müziğe olan sevgim hiç azalmadı. Çünkü müzik çocuk gibidir daima sizin sıcaklığınızı arar” dedi. 55 yıllık müzik yaşamına sahip olan Çayırlı, deneyimlerinden yararlanmak isteyen konservatuar öğrencilerine kendi hayatından da örnekler verdi. Müziğin geçmişini geleceğe taşımak gerektiğini ve bu değerleri taşıyan kişilerin müzikle hayatta kalabileceğini söyledi. Bir Türk Sanat Müziği sanatçısı olarak tango eğitimi aldığını da belirten İnci Çayırlı, yenilenen şeylerin devamının olacağının altını çizdi. Mini bir konser havasında geçen söyleşi yine bir musiki bestesiyle sona erdi.