'Dersimi Geri İstiyorum' eylemi

MEB'in yeni uygulaması ile Beden Eğitimi, Resim ve Müzik derslerinin saatlerinin azaltılmasına ve seçmeli ders haline getirilmesine karşı öğretmenler Ankara'da eylem gerçekleştirdi.

Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından Güvenpark’ta yapılan eyleme; Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş destek verdi. Türk Eğitim-Sen’i temsilen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN ile Genel Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Musa AKKAŞ’ın da hazır bulunduğu eylemde öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’ya “DERSİMİ GERİ İSTİYORUM” diye haykırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yanlış uygulamayı bir an önce kaldırmasını isteyen öğretmenler, Bakanlığı alkışlar ve sloganlarla protesto etti. Katılımın oldukça yoğun olduğu eylemde, Beden Eğitimi öğretmenleri şunları söyledi:

“ Siyasi iktidar, kendilerine siyasi, çevrelerine ekonomik rant sağlamak uğruna, gelecek kuşakların psikolojik, sosyal ve fiziki gelişimlerini hiçe sayarak, Beden Eğitimi derslerini fiili olarak ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Çünkü mevcut hükümetin, korku imparatorluklarını ayakta tutmak adına, kendine güveni olan, üzerinde yaşayıp suyunu içtiği toprağımdan yanayım diyen, kendini sürüye saydırmayan bireylere tahammülü yoktur. Biz Beden Eğitimi öğretmenleri olarak; geleceğimiz olan çocuklarımıza kıymayın efendiler diyoruz. Bakanlığı bu uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Çünkü bu ülke bizim, gelecek hepimizin. Ne ülkemizden ne geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. ”

Biz de Türk Eğitim-Sen olarak, Beden Eğitimi, Resim ve Müzik öğretmenlerinin bu haklı mücadelesinde onların her zaman yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu derslerin saatlerinin azaltılması demek, spordan, sanattan yoksun bir gençliğin yetişmesi anlamına gelmektedir. Ulu Önder Atatürk’ün sporcuya ve sanatçıya verdiği değeri, bu iktidarın da göstermesi zorunludur. Sporda ve sanatta öncü olmayan toplumların hiçbir zaman gelişmesi, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması beklenemez.