Avrupa 'aç'

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, ekonomik kriz yüzünden, bir zamanların para kaynağı Avrupa Birliği'nde açlık ve diğer sorunların ortaya çıktığını bildirdi.

Avrupa 'aç'
Federasyonunun Avrupa bölgesinde 40 kadar ülkeyi kapsayan araştırmasında, bölgede bir uyarı işareti olması gereken yaygın sorunların bulunduğu belirtildi.

20 sayfalık raporda, “En çarpıcı şey, AB toplumlarının üçte ikisinden fazlasının gıda yardımından söz ediyor olması” denildi. Rapora göre, mali krizden ağır yara alan İzlanda’da, “Her sıradan hane bir şekilde krizden etkilendi” ve şimdiye kadar hiçbir zaman derneğe başvurmamış olanlar bile artık yardım istiyor. Krizde İzlanda’da gıdanın yanı sıra giyecek yardımı da dağıtıldı.

İspanya’da ise Kızılhaç, 500 bin kişiyi hedefleyen bir program çerçevesinde AB tarafından bağışlanan gıdayı dağıtıyor. Raporda, çeşitli ülkelerdeki Kızılhaç derneklerinin “borçları kapamak, elektrik ve diğer bazı faturaları ödemek için” nakit yardım taleplerinde artış olduğunu bildirdikleri yazıldı.