Atatürk Havalimanı'nda hareketli gece

ABD silahlarını Irak'a taşıyan uçak kabin camı patlayınca zorunlu iniş yaptı.

Amerikalılara ait, İspanya'dan Irak'a giden C-17 Globemaster tipi dev askeri kargo uçağı, havada kabin camı çatladığı için gece İstanbul Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Adana seferini gerçekleştirecek Airbus 321 tipi uçağı ise motor arızası yüzünden pist başından geri döndü.

Amerikalılara ait içinde asker ve mühimmat olan İspanya - Irak seferini yapan C-17 Globemaster tipi askeri kargo uçağının kabin camlarından biri gece havada çatladı. Uçuş güvenliğini tehlikeye atmamak için dev kargo uçağının Amerikalı kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yapma kararı aldı. Saat 02:00'de izin alınmasına üzerine İstanbul'a iniş yapan kargo uçağı çatlayan camı değiştirildikten sonra Irak'a uçtu.

Bu arada Türk Hava Yolları'nın 476 sefer sayılı saat 23:30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'dan Adana'ya gidecek Airbus 321 tipi "Aksaray" adlı uçağı da yolcu alımından sonra meydana gelen motor arızası nedeniyle pist başından geri döndü. Arıza yapan uçak bakıma alınırken yolcularda THY'nin başka bir uçağı ile Adana'ya gitti.