23 Üniversite eseleri ile Malatya'da

Türkiye'deki 23 üniversitenin güzel sanatlar fakültesinden dereceyle mezun olan 70'in üzerinde sanatçı, eserleriyle İnönü Üniversitesinde buluştu.

İnönü Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışını gerçekleştiren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Aksungur, serginin organizasyon olarak Türkiye'de ilk olduğuna dikkati çekerek, ''Malatya'dan çok güzel bir açılım başlatıyoruz'' dedi.

Türkiye'de 50 Güzel Sanatlar Fakültesi bulunduğunu ifade eden Aksungur, bunların 25'inin mezun verdiğini ve bu fakültelerin dereceli mezunlarını bir araya getirme projesi başlattıklarını anlattı.

İstanbul dışındaki kentlerde bu tip organizasyonların fazla yapılmadığına da değinen Rektör Aksungur, şunları kaydetti:

''Bu sergimizin özelliği, bölüm birincisi olan öğrencilerimiz birbirlerinin eserlerini görme fırsatı bulacaktır. Bizler bu sergiyi doğunun merkezinde Malatya'da yapmayı uygun gördük. Malatya'dan çok güzel bir açılım başlatıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız yakın bir gelecekte çok önemli sanatçılar olacaktır. Bu arkadaşlarımızın hepsini burada görebilirsiniz.''

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Kadir Karkın da sanatçıların, resim, heykel, grafik, seramik, tekstil, geleneksel el sanatları, iç mimarlık, fotoğraf, sahne dekorları ve endüstri ürünleri karma sergisi olmak üzere 9 dalda eserlerinin bulunduğunu ifade etti.

Sergiye 23 üniversiteden dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sergi 5 Kasıma kadar İnönü Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde gezilebilecek.