2008 model araca 2006 model ceza !!

Böylesi ancak ülkemizde olur dedirten olay Konya'da yaşandı.Geçen yıl aldığı otomobile 2006 yılında İstanbul'da otoyol ve Boğaziçi köprülerinden ücret ödemeden geçtiği gerekçesiyle ceza yazılınca şaşkına döndü.

Konya'da bir kişi, geçen yıl aldığı otomobile 2006 yılında Zeki Yılmaz (40),  yaptığı açıklamada, yüzde 96 engelli raporu bulunan epilepsi hastası oğlunun adına 2008 model, 42 SB 618 plakalı otomobil aldığını söyledi.

Geçen hafta sonu kendilerine araçla ilgili ceza tutanağının geldiğini belirten Yılmaz, ''2008 model aracımla 17 Nisan 2006 tarihinde İstanbul otoyol ve Boğaziçi köprülerinden ücret ödemeden geçtiğim tespit edilmiş. Buna göre geçiş ücreti 21 TL ile 10 katı para cezasının tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde ödenmesi gerekiyormuş'' dedi.

Bugüne kadar araçla hiç İstanbul'a gitmediğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

''Gitmiş olsam bile 2008 tarihinde trafiğe çıkmış araca 2006 yılında nasıl ceza yazılıyor onu anlayamıyorum. Zaten ilk önce Konya'dan geldiğini düşündüğüm ceza tutanağının İstanbul'dan gönderildiğini fark edince şaşkına döndüm. Tutanakta geçiş ücreti ve idari para cezasına ilişkin ihtarnamenin hatalı olduğu düşünülüyorsa dava açmadan önce kontrol için ivedi olarak başvuruda bulunmam isteniyor. Geçiş ücreti ve idari para cezasıyla toplam 231 TL ödemem gerektiği belirtilen ceza tutanağının düzeltilmesi için işlemi yapan kuruma başvuruda bulundum.''

Yılmaz, kendisine yapılan bu haksızlığın başka birilerine daha yapılmaması için haklı mücadelesini tutanak iptal edilene kadar sürdüreceğini bildirdi