Taksici ortalığı birbirine kattı

Ankara'da 1 ayda 13 kez ceza alan bir taksici aracı çekilmek istenince aracının üzerine çıkarak polise direndi. Taksiciye destek veren bir kişi polislere 'Haraç kesiyorsunuz' deyince gözaltına alınırken, çevredeki taksiciler de korna çalarak polisleri protesto etti.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Bulvarı'nda Milli Eğitim Bakanlığı önünde meydana gelen olayda 06 T 5002 plakalı ticari taksi sürücüsü Mehmet Kaya, bir belediye otobüsü tarafından sıkıştırıldığı iddiasıyla tartışmaya girdi. Bu sırada iki sürücünün tartıştığını gören bir trafik amiri iki araç sürücüsüne de ceza yazılmasını talimatını verdi. Taksi sürücüsü aracının çekilmek istenilmesi üzerine aracının üzerine çıkarak polislere direndi. Taksi sürücüsü Kaya, bir ayda 13 kez trafik cezası yazıldığını iddia etti.

Bunun üzerine olay yerine karakol ve asayiş ekiplerinden takviye istendi. Bu sırada olayları gören bir kişi taksi sürücüsüne destek verdi. Vatandaşla polis arasında da tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma sırasında vatandaşın trafik polislerine 'haraç alıyorsunuz' dediği iddiasıyla polisler vatandaşı gözaltına almak istedi. Vatandaşın da direnmesi üzerine çıkan arbede Atatürk Bulvarı'na taştı. Bu sırada yoldan geçen taksicilerde kornolarını çaldırarak polisleri protesto etti. Direnen vatandaşı polis ekipleri göz yaştırıcı sprey sıkarak etkisiz hale getirdi.
Aracının üzerine çıkan taksi sürücüsü de asayiş ekipleri tarafından aracın üzerinden indirilerek gözaltına alınırken, taksisi de parka çekildi.