Manken Ece Gürsel İstanbul Adliyesi'nde

Uyuşturucu tacirinin sağ kolu olduğu suçlamasıyla tutuklanan CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay ile para karşılığı ilişkiye girdiği iddiası basında haber olan manken Ece Gürsel, mağdur sıfatıyla ifade verdi.

Manken Ece Gürsel, avukatıyla birlikte Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Berk'e ifade veren Gürsel, adliye çıkışında hakkındaki iddialarla ilgili kendini savundu. Savcının ifadesini almak için çağırdığını belirten Gürsel, "Bir takım suçlamalarla haberler yapıldı. Yapılan operasyonla alakalı savcı bey ifademi almak istedi. Ben de herkesten şikayetçi oldum. Aynı şekilde mağdur olarak ifadem alındı. Söyleyeceklerim bu kadar. Sonuçta herkes cezasını çekecek. Çünkü çok ağır bir iftirayla suçlanıyorum bu çok üzücü tabi benim için. Dosyada hiçbir şekilde benim bir konuşmam, bir görüntüm, herhangi bir kayıt olmadığı halde Ece Gürsel ismi bütün gazetelerde çok çirkin şekilde, çirkin iftiralarla yer alıyor. Bu haberi yapan Dilek Yıldız hakkında soruşturma başlatıyoruz. En ağır ceza neyse, en ağır ceza davalarını açıyorum kendisine. Tabii ki yalan yanlış haberleri yapan ve yalan yanlış bir şekilde basına sızdıran her kimse onlar hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

İnsanları karalamanın bu kadar kolay olmaması gerektiğini söyleyen Gürsel, "Bütün yasal işlemleri başlatıyoruz herkes cezasını çekecek. İnsan karalamak Türkiye Cumhuriyeti'nde bu kadar kolay olmamalı. Çok üzgünüm, ailecek de çok yıprandık" diye konuştu.

Daha önce de bu şekilde iftiralara uğradığını belirten Gürsel, "Burada bir ahlak meselesi var. Üç sene önce de bu tarz şekilde çirkin iftiralara uğradım ve bütün davalarımı kazandım. Adalet yerini buldu. Şimdi de aynı şekilde hakkımda bu şekilde iftira atanlar en ağır şekilde cezasını çekecek. Biz işimize bakıyoruz. Bu konular beni hiçbir şekilde yıldıramaz da, yıkamaz da. En iyi şekilde işime devam edeceğim" dedi.

Haberde sadece kendi isminin açık yazılmasına tepki gösteren Gürsel, "Bir tek Ece Gürsel ismi geçiyor. Bu da benim şahsıma yapılmış, direkt olarak yapılmış bir saldırıdır. Diğer isimler baş harfiyle verilirken sadece ismimin geçmesi burada bana karşı yapılmış, ayağımı kaydırmak için yapılmış, birtakım insanlar tarafından yapılmış şeylerdir. Bunlar da zaten mahkemede yer alacak. Kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz. Onları mahkemede açıklayacağız. Gerek basından gerek benim etrafımda dost zannettiğim insanlar tarafından başarımı engellemek için yapılmış bir takım hareketler. Bunların hepsi yakın zamanda gün yüzüne çıkacak. Ama dediğim gibi beni yıldıramayacaklar, yıkamayacaklar. Ben alnım ak bir şekilde yolumda en iyi şekilde yürümeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Gürsel'in Avukatı İbrahim Fırat, dosyada gizlilik bulunduğunu belirterek, "Gizlilik kararı olan bir dosyada böyle bir yayının yapılması zaten etik değil. Aynı zamanda suç. Ece hanımın bu dosyanın içerisinde, savcının bize ifade ettiği kadarıyla hiçbir şekilde ismi geçmiyor. Telefon görüşmelerinde herhangi bir kaydı söz konusu değil. Bunu yazan gazeteci arkadaşımızın hangi bilgi ve belgeye dayanarak kaleme aldığı ve niçin yazdığı bizim şuan da meçhulümüz. Bu nedenle zaten savcı bey bizi çağırdı. Bununla ilgili bu kişi hakkında soruşturma başlatacağını, bu nedenle bu bilgiyi Ece Gürsel'den almak istediğini, mağdur olarak ifadesini almak istediğini söyledi. Biz de mağdur olarak ifademizi verdik. Soruşturmanın sonucunu bekleyeceğiz. Biz de bu davaya müdahil olacağız" dedi.

Manken Gürsel, uyuşturucu temin etmekten tutuklu yargılanan ve dün tahliye edilen sanatçı Deniz Seki'nin serbest kalmasına sevindiğini söyledi. Gürsel daha sonra adliyeden ayrıldı.