Hanefi Avcı tanık olarak ifade verdi

Uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan Kaçakçılıktan Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile ilgili, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı 'tanık' sıfatıyla ifade verdi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan'ın da tutuklandığı uyuşturucu soruşturması kapsamında tanık sıfatıyla savcıya ifade veren Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Emin Aslan'a kefil olduğunu söyledi. Avcı, "Ben onun namusuyla iş yaptığına eminim. Ben ona kefilim." diye konuştu.

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Emniyet Genel Müdürü Emin Aslan'ın da tutuklandığı uyuşturucu soruşturması ile ilglii soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk'e ifade verdi. Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Avcı, savcının isteği üzerine tanık sıfatıyla ifade vermeye geldiğini söyledi.

Tutuklanan Emin Aslan ile ilgili basın mensuplarının soruları üzerine Emin Aslan, "Ben onun namusuyla iş yaptığına eminim. Ben ona kefilim." cevabını verdi. Basın mensuplarının "Emin Aslan'ın arkasında durmaya, tanık olmaya devam eder misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Avcı, "Her olayı ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Ben onu 24 yıldır tanıyorum. Onun namuslu ve düzgün adam olduğunu biliyorum. Ben ona kefilim. Ve asla yanlış bir şey yapmaz, görnevini kötüye kullanmaz. Rüşvet yemez. Sadece ezbere bilgi değil, bir sürü olay yaşanmıştır yüzlerce olayın içinde bulunmuştur. Ben onun ailesini de biliyorum. Böyle kirli bir olaya karışacağına asla ihtimal vermiyorum." cevabını verdi.

Basın mensuplarının, "Siz de polislere karşı operasyon yaptınız. Birisi sizin yaptığınız operasyona şüpheyle baksaydı nasıl karşılardınız?" şeklindeki soruya ise Avcı şu cevabı verdi: "Eğer öyle bir şey olursa kendi vicdanımda yargılarım. Gerçekten bu iş yanlışsa kendi meslektaşlarıma da tahkikat yaparım. Böyle yanlış yapan kim varsa gereğinin yapılmasını isterim. Bu durumun yanlış anlaşılmamasını isterim. Burada dışardan bakıldığı zaman bazen iyi niyetle iş yaparsınız yanlış anlaşılır yanlış yorumlanabilir. Sizin niyetiniz iyi olabilir. Bazen de niyetiniz kötüdür, yanlış hareket edersiniz. Bu ikisini birbirine karıştırmamak lazım. Eğer gerçekten Emin Bey'in suç işleyeceğine inanacak olsam, ben de ceza almasını isterim, gereğinin yapılmasını isterim ama yok masumsa arkasında dururum."