Posbıyık köyleri gezdi

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık hafta sonu Subaşı, Yazıcılar, Çiğdemli, Yunuslu, Danişmentli ve Delihakkı köylerini ziyaret etti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçeye bağlı Subaşı, Yazıcılar, Çiğdemli, Yunuslu, Danişmentli ve Delihakkı köylerini gezdi. Başkan Posbıyık, Subaşı'nda yaptığı ziyarette esnafları tek tek ziyaret ederek sohbet etti. Subaşı'nın ardından sırasıyla Yazıcılar, Çiğdemli, Yunuslu, Danişmentli ve Delihakkı köylerini de ziyaret eden Başkan Posbıyık köy sakinleri ile sohbet etme imkanı buldu. Başkan Posbıyık, “Seçim sonrası beldelerimizi ve köylerimizi ziyaret etme imkanı bulamamıştık. Yaptığımız bu ziyaretlerle hemşerilerimizle hasret giderme imkanı buluyoruz. Sohbet ediyoruz. Halkımızın sorunlarını dinliyoruz. Halkımızın ilgi ve sevgisi bizi daha da güçlendiriyor. Mutlu oluyorum” dedi.
Köy sakinleri ile sohbet eden onların sorunlarını dinleyen Başkan Posbıyık, köylerin yeteri kadar hizmet alamadığını belirterek, “Ereğli'de ekonomik anlamda çok sıkıntı var. ERDEMİR'in ücretleri yüzde 35 indirmesi, tersanelerdeki işçilerimizin parasını alamaması Ereğli'yi önemli ölçüde etkiledi. Kimseden ses seda çıkmadı. Biz sesimizi çıkarınca şov yapıyor, kavga ediyor diyorlar. Ben kendim için değil, Ereğli için mücadele ediyorum. Emeğin başkenti Zonguldak sustu pustu. Bana göre de demokrasinin başkenti Ereğli kendi kabuğuna çekildi. Sessizliğin hakim olduğu bir yerde hizmet olmaz. Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Sanki herkes hayatından memnun. Demokrasi içersinde sesinizi çıkarmalısınız. Vergimizi veriyoruz. Verdiğimiz verginin karşılığını alamıyoruz. Bakın köylerin yollarına, kanalizasyonların haline. Hemşerilerimizin ezildiğini görüyorum. Eziliyor insanlar, onun için mücadele veriyoruz. Allah sağlık verdiği sürece bu mücadelemiz devam edecek. Sağduyulu olmalıyız. Hangi mücadelenin içinde yer alsam halkımız beni hep desteklediler. Gittiğim her köyde gençlerimizin yüzde 80'i işsiz. Bunları ben çok iyi biliyorum. Onların durumlarını ve psikolojilerini çok iyi biliyorum. Onlar için çalışmamız gerekir. Kimsenin bu bölgenin gelişmesi kalkınması için kendini parçaladığı yok. Bir insan toplum için de çalışması gerekir. Yetişen yeni gençlerimize büyüklerin destek vermesi gerekir” diye konuştu.
“2009 YILINDA KÖYLERİMİZ ÇÖP SORUNUYLA BOĞUŞUYOR”
Başkan Posbıyık, köylerde hala çöp sorunu yaşandığını belirterek, çöplerin derelere ve ormanlara atıldığını söyledi. Posbıyık, “Gittiğimiz bütün köylerde bana çöp konusunda sıkıntı yaşadıklarını söylüyorlar. Hangi yıldayız? 2010 yılına gireceğiz. Hala köylerimizde çöpler derelere ve ormanlara dökülüyor. Yazık günah değil mi halkımıza. Kızılcapınar Barajı'ndan 7 yıl önce başlattığımız girişimlerle Delihakkı'ya kadar su isale hattı çalışması hala tamamlanamadı. O dönemde yaptığımız planlamada bu isale hattı çevresindeki köylerimiz içme suyunu buradan alacak ve tarım arazilerini de sulamak için sularını bu hattan temin edeceklerdi. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen bu çalışma maalesef bitirilemedi. Bu memlekete geçici değil kalıcı hizmet bırakmamız gerekir. Halkımız sandıkları kadar saf değil” dedi.
Yazıcılar köyünde köy gençleri tarafından kurulan Yazıcılar Köyü Kalkındırma ve Yaşatma Derneği'ni ziyaret eden Başkan Posbıyık derneğe onursal üye olurken, “Köylerde gençlerimiz eğitime çok önem veriyor. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Köyünü seven. Bölgesinin gelişmesi için projeler üreten çalışma yapan gençlerimiz gördükçe mutlu oluyorum. Biz büyükler de gençlerimize destek olmalıyız” dedi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, köylüler tarafından gösterilen ilgiye teşekkür etti.