Milletvekiline teşekkür

Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren ve Makine Mühendisleri Odası Aydın İl Sekreteri Fikri Aydın; Aydın merkez Ilıcabaşı ve Germencik Yılmazköy'de bulunan jeotermal kuyuların tahsisi konusunda yürüttüğü çalışmalar ve bu konuda MTA Genel Müdürü Mehmet Uzer'den söz alan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e teşekkür etti.

Makine Mühendisleri Odası Aydın İl temsilciliği’nin 2006 yılında gerçekleştirdiği “Aydın'da Jeotermal Enerji ve Geleceği” adlı bir sempozyumun ardından Aydın’da jeotermal konusunda önemli adımlar atıldığına işaret eden Makine Mühendisleri Odası Aydın İl Sekreteri Fikri Aydın, “Bu sempozyumdan sonra, Aydın'lının jeotermale bakışı değişti. 2006'dan bugüne kadar çeşitli ortamlarda bunu her şekilde konuştuk. Şu anda kamuoyu da, tüm Aydın da, sivil toplum örgütleri de bunu benimsedi. Şu aşamada İl Genel Meclisi'nin de büyük destekleri olacak. İl Genel Meclisi'nin bu işin içinde olması lazım. Dolayısıyla İl Genel Meclisi Başkanı da konuya canı gönülden katıldı. Her toplantıda, her ortamda jeotermalden yana olduğunu ifadelerinde belirtti. Son olarak Aydın Valiliği’nde yapılan ve MTA Genel Müdürü Mehmet Uzer’in de katıldığı toplantının ardından Milletvekilimiz Mehmet Erdem'in basına verdiği bir demeç var. Sayın Erdem, ‘Ilcabaşı ve Yılmazköy bölgesi jeotermal enerji koordinatlarının ihalesiz ve bedelsiz olarak Aydın Özel İdaresi'ne devredilmesi hususunun sözünü aldık” diyor. Bu bizim için bugüne kadar yaptığımız çalışmanın sanki sonuçları diye düşünüyorum. İnşallah sonu gelir. Bu konuda emeği geçen Sayın Erdem'e, Sayın MTA Genel Müdürü Uzer’e ve Sayın Valimize de teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Jeotermal enerji konusunda İl Özel İdare ve Plan Bütçe Komisyonlarının çalışmalarını sürdürdüğüne işaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren de, “Bizim temel amacımız Aydın halkının en ucuz, en sağlıklı ısınmasını ortaya çıkarmak ve bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getirmektir. Önümüzdeki Ekim ayı toplantısında bu sorunun büyük ölçüde çözümleneceğine inanıyorum. Biz İl Özel İdaresi olarak şirketleşme ya da belediyeyle işbirliği gibi neler yapılması gerekiyorsa yapacağız ve birlikte bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdem de bu konuda bizlere çok yardımcı oldu. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Her şeyden önce bizim temel amacımız Aydın halkının sağlıklı ve ucuz ısınmasıdır” diye konuştu.