Gemlik Üniversitesi'ne destek

AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu Gemlik'e ikinci üniversite kurulması için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

AK Parti ilçe binasında yapılan toplantıya Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu ve İlçe Başkanı Oktay Kahveci'nin yanı sıra, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Başaran, Belediye eski Başkanı Mehmet Turgut, İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, CHP İlçe Başkanı Cem Güler, MHP İlçe Başkanı Mehmet Kayaoğlu, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile AK Partili yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu toplantıda yaptığı konuşmada hükümet olarak üniversite kurma çalışmalarına sonuna kadar destek olacaklarını vurgulayan Karapaşaoğlu, "YÖK Genel Kurulu ikinci üniversitenin Gemlik'te kurulması kararını aldı. Kanun teklifimiz kabul edilip, Milli Eğitim Bakanlığı'na dosyamız gönderildiğinde bu iş biter. Ama ne kadar çabuk olması gerekiyorsa biz buna hazırız" dedi.
Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'de, "Biz siyaset üzerinden hamle yapıyoruz desek de, Gemlik'in siyasetini yapıyoruz. Bütünsel bir hareket söz konusu" diye konuştu.
Gemlik'in ve Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi ile bölgenin tanıtımının yapılacağı bir belgesel hazırlattıklarını vurgulayan Fatih Mehmet Güler, yatırımların devam edeceğini belirtti.