Fatih Terim basın açıklaması yaptı

Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevinden istifa eden Terim, basın toplantısı düzenledi.

Terim’in Swissotel’dek düzenleyeceği basın toplantısı az önce başladı.

Terim'in açıklamaları şöyle:


- Yöneticilerime bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Hasan Bey'i bir kez daha anıyorum. Yardımcılarıma teşekkür ediyorum. Teknik ekibimde kısa bir sürede olsa yer alan Mehmet Özdilek'e de teşekkür ediyorum.

- Daha çok futbolcumuz Avrupa'ya gitmesi lazım.

- Yabancı ülkelerdeki çocuklarımız kültürel olarak kendilerini bizden uzak hissediyorlar. Bu çocukların erken yaşlarda keşfedilmesi lazım. Oralardan çıkacak futbolcuların bir şekilde kazanılması gerekiyor.

- Kulüpler arası rekabet kızıştıkça kulüpler yabancı oyuncuya yöneliyor. Bu da Milli Takım'a gelecek oyuncuları seçme konusunda sıkıntı yaratıyor. Yabancı oyuncu oynatılmasına ilişkin yeni çalışmalar yapılmalı. Yabancıların oynatılmasından yanayım ama buna sınırlandırma koyulmalı.

- Medya mensupları Dünya Kupası şansımız bittikten sonra günahlarımızı ve hatalarımızı yazmaya başladı. Dünya Kupası şansımız devam ederken yaptığımız iyi şeyler yazılmadı.

- Taraftar desteği konusunda % 100 destek gördük diyemeyiz.

- Benim sorumluluğumdaki 4 yılda 25 genç oyuncu Milli Takım'a çağırıldı. Bunun karşılığı nedir, minimum birkaç Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası oynayabilecek nesil...

- Görev yaptığım dönemlerde küçük bir gelire sahip olan sponsor gelirinin birkaç kat arttığını görüyoruz.

- Görev yaptığım 2005-2009 döneminde Milli Takım'ın aldığı sonuçlar ortada. Bu 4 yılda çok önemli işlere imza attığımızı düşünüyoruz. Örnek verirsek Euro 2008'deki sempatik, inanmış takım.

- Bahanelerin arkasına sığınacak, şansım yaver gitmedi diyecek bir yapıya sahip olmadığımı biliyorsunuz. Görevde bulunduğum sürede kendi içinde tutarlı, kendinden emin ve sağlım kararlar verdiğime inanıyorum. Keşkelerim yok mu, tabii ki var.

- Yaşanan bazı olaylar nedeniyle kararımı Belçika maçından sonra verdim. TFF tarafından da karşılık buldu. Karar veren kişiler gün gelir kararının bedelini öder.

- Bu bi sorgulama ve yargılama toplantısı değil. Bu bir paylaşım toplantısı. Bunu böyle algılayın. Bugün bütün sorularınızı yanıtlayacağım. Merak ettiğiniz birçok şeyi açıklayacağım.

- Sevgili basın mensupları. İyi kötü günlerimiz oldu. Galibiyetlerin sevincini, yenilgilerin üzüntülerin yaşadık. Ama hep aynı gemide yolculuk ettik.