Alman konuklardan ziyaret

Silifke ilçesinin Almanya'daki kardeş şehri Hassloch'dan Mersin'e gelen Alman heyet, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan'ın kabul ettiği Alman heyete, Hassloch Belediye Başkanı Hans Ulrich Ihlenfeld başkanlık etti. Hassloch'da ikamet eden ve değişik meslek grupları ile öğrencilerden oluşan heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ertan, “Silifke ile kardeş şehir olmanız, bizimle de kardeş şehir olmanız anlamına geliyor. Bu tür ziyaretlerin, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmede önemli rolü var. Mersin'de gezdiğiniz ve gördüğünüz yerlerden güzel anılarla ülkenize dönmenizi temenni ediyorum” dedi.
Mersin'de olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Hassloch Belediye Başkanı Hans Ulrich Ihlenfeld ise, Silifke ile 10 yıldır kardeş şehir ilişkisi içerisinde olduklarını ve bu ilişki sonucunda çok güzel bir dostluk bağı kurduklarını kaydetti. Bu bağın, Mersin'e kadar uzandığını vurgulayan Ihlenfeld, "Başta Büyükşehir olmak üzere Mersin'deki birçok belediyenin, Almanya'nın değişik kentleri ile kardeş şehir ilişkisi içerisinde olması bizleri sevindirmektedir. Mersin'den çok güzel anılarla evimize döneceğimizden emin olabilirsiniz. Almanya'daki dostlarımıza da Silifke ve Mersin'in tarihi-turistik güzellikleri hakkında geniş bir bilgi vereceğiz” diye konuştu.
Ziyarette Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Hassloch Belediye Başkanı Hans Ulrich Ihlenfeld'e bir plaket takdim etti.