'Türkiye artık aracı olamaz'

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Kudüs'te görüştüğü İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ve beraberindeki heyete “Türkiye dürüst bir arabulucu olamaz” dedi.

'Türkiye artık aracı olamaz'
Netanyahu ile geçtiğimiz günlerde İsrail’i ziyaret eden İspanya Başbakanı Zapatero arasında yapılan görüşmede Türkiye ile İsrail arasında yaşanan kriz de ele alındı.

Görüşme sırasında Zapareto’ya eşlik eden İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos’un, Türkiye’nin İsrail ile Suriye arasında arabulucu olursa durumun değişeceği yönündeki sözlerine karşılık olarak Netanyahu’nun Türkiye’nin arabuluculuk rolünü yeniden üstlenmesine karşı olduğunu belirterek, Türkiye’nin iki taraf arasında nasıl “dürüst bir arabulucuk” olabileceğini görmediğini de söylediğini aktardı.

Bu arada, Türkiye ile İsrail arasındaki artan gerginlikler üzerine ABD Yönetiminin Türk diplomatlarına “ilişkilerin iyileştirilmesinin ABD’nin çıkarına olduğu”nu söylediğine dikkat çektikten sonra İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un hafta sonunda “Türkiye ile ilişkiler zor durumda ancak sessiz ve dikkatli diplomatik çabalar ile düzeltilebilir” sözlerini de yansıttı.



Kaynak:Haaretz gazetesi