Aksaray'da uyuşturucu operasyonu

Aksaray'da uyuşturucu sevkiyatı ihbarı alarak alarm pozisyonuna geçen ekipler, bekledikleri araçları durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayan iki araç ve ekipler arasında süren kovalamaca, tarlalarda araçların lastiği patlayana kadar sürdü. Polis köylülerin de yardımıyla şüphelileri traktörle tarlada aradı.

Güneydoğu ve Doğu illerinden Batı illerine uyuşturucu nakliyesi yapan örgüt üyeleri Aksaray Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerinden kaçamadılar. Esrar kaçakçılığı istihbaratı alan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri alarma geçti ve tüm yollarda denetimlerini sıklaştırdı. Gece saat 23.00 sıralarında Aksaray'ın tüm giriş yollarını denetim altına alan ekipler bekledikleri araçların Aksaray Ankara Karayolu üzerinde seyir halinde olduğunu öğrenince harekete geçti. Polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan 06 BK 4260 ve 07 ZG 959 plakalı araçlar, karayollarında yaşanan kovalamacanın ardından sıkışınca tarlalara kaçtı. Polis ile şüpheliler arasında yaklaşık yarım saat süren kovalamaca kaçan aracın birinin lastiğinin patlaması ile son buldu. Kovalamaca sonrasında 06 BK 4260 plakalı araç ile birlikte şüpheli 3 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 07 ZG 959 plakalı aracın sürücüsü karanlıktan istifade ederek kayıplara karıştı. Polis ekipleri köylülerin de yardımı ile traktörlerle tarlaya dağılarak kaçan şahsın peşine düştü.
Emniyet yetkilileri araçta yaptıkları aramada aracın bagajında 2 çuvalda yaklaşık 50 kilo esrar maddesi ele geçirirken, polis araçtan 2 kişinin kaçmış olabileceği üzerinde duruyor. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.