Vakfıkebir 19 kişiyi meslek sahibi yaptı

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve Turizm Eğitim Merkezi Müdürlüğü (TUREM) işbirliği ile düzenlenen Sıcak Mutfak Aşçısı Yetiştirme Kursu sona erdi.

Vakfıkebir TUREM ve İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen kursa katılan 20 kursiyerden 19'u başarılı olarak sıcak mutfak aşçısı olmaya hak kazandı. Usta öğretici Barış Pir tarafından verilen kursun 56 saati teorik, 204 saati uygulamalı olmak üzere toplam 260 saat (53 gün) sürdü.

Kurs boyunca katılımcılara İŞKUR tarafından günlük olarak 15 TL ücret ödendi. Usta Öğretici Barış Pir kursiyerlere, "Çalışma ortamı hazırlama, sıcak sos, çorba, sebze yemekleri, yumurta pişirme, bakliyat yemekleri, et yemekleri, tatlı, su ve deniz ürünleri hazırlama, yiyecekleri saklama, makarna ve pilav pişirme konularında uygulamalı kurs düzenledik. Kursu tamamlayan kursiyerlerin her biri artık birer usta aşçı durumuna geldi. Kurs sonunda aldıkları sertifika ile Türkiye'nin her yerinde rahatlıkla iş bulmaları mümkündür." dedi.

Sertifika törenine katılan davetlilere; Vakfıkebir Büyükliman Otel'de kursiyerlerin hazırladığı bir yemek verildi. Yemeğe; Kaymakam Fikret Zaman, Belediye Başkanı Hayri Birinci, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Sağlam, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Dunay, Vakfıkebir TUREM Müdürü Ali Alay ve davetiler katıldı.