'Tek adımda hizmet bürosu'

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kaymakamlık tarafından 'Tek Adımda Hizmet Bürosu' açıldı.

Kaymakam Nazmi Günlü'nün öncülüğünde ve Turgutlu Toplum Sağlığı Başkanı Murat Yücetürk'ün destekleriyle kurulan büro, vatandaşlara kolaylık sağlamayı amaçlıyor. İlçe halkı yeşil kart, engelli ve yaşlı maaşı gibi işlemleri bu büroda hallederek, birçok kurumu dolaşmak zorunda kalmayacak. Vatandaşların talebiyle ilgili bir form doldurularak, 10 gün içinde sonuçlandırılacak.

Kaymakam Günlü, Tek Adımda Hizmet Bürosu'nun vatandaşların işinin kolaylaştırmanın yanı sıra Toplum Sağlığı Merkezi'nin ve diğer kurumların da yükü azaltacağını söyledi.

Vatandaşların işlemlerini, görevlendirdikleri memurların takip edeceğini anlatan Günlü, "Burada yapılacak işlemlere genellikle fakir vatandaşlarımız başvurduğu için kurumlar arası gidip gelmeler, büyük miktarda yol parasına mal oluyordu. Bu büroyla işlemler, memurlar tarafından takip edilecek. Verilen süre sonunda gelip neticeyi alabilecekler." dedi.

Turgutlu'nun nüfus sayısı ve yapısı sebebiyle bu tür işlemlerde yoğunluk olduğuna dikkat çeken Kaymakam Nazmi Günlü, hizmet bürosunda yedi memur görevlendirildiğini belirtti. Bunların beşinin daha önce Yeşil Kart bürosunda çalışan tecrübeli kişiler olduğunu ifade eden Günlü, bir kişinin Mal Müdürlüğü'nde yaşlı ve engelli vatandaşların maaşlarıyla ilgileneceğini, diğerinin ise evrak takibinde yardımcı olacağını kaydetti.

Vatandaşlar da bu uygulamanın kendilerine çok büyük kolaylık sağladığını belirterek yetkililere teşekkür etti.