Ölüdeniz'de ölümle dans!

Fethiye'de düzenlenen ''10. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları'' organizasyonuna katılan bir paraşütçü 1700 metreden denize çakıldı.

Ölüdeniz'de ölümle dans!
Fethiye'de düzenlenen ''10. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları'' organizasyonuna katılan Gazi Üniversitesi öğrencisi paraşütçü, gökyüzünde yedek paraşütü açılmayınca zor anlar yaşadı. Paraşütçü, yaklaşık 5 dakika gökyüzünde adeta ölümle dans etti.

10. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, paraşüt gösterileri ile sürüyor. Festivale katılan paraşütçülerin gösterileri sırasında 1700 metre rakımlı Babadağ'dan yamaç paraşütü ile kalkış yapan Gazi Üniversitesi öğrencisi Umut Aslan, paraşüt iplerinin dolaşması nedeniyle denize doğru düşmeye başladı.

Yedek paraşütü açılmayan Aslan, yaklaşık beş dakika yedek paraşütünü açmak için havada büyük mücadele verdi ve bir süre sonra paraşütü ile denize düştü.

Denizde hazır bekleyen sahil güvenlik ekibi tarafından sahile getirilen Aslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Aslan, AA muhabirine 3 yıldır yamaç paraşütü ile atlayış yaptığını belirterek, ''1200 metre yükseklikte yedek paraşütüm açılmadı. Yedek paraşütümü açmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Şans eseri kurtulduğuma inanıyorum'' dedi.


Ölüdeniz'de ölümle dans!

Ölüdeniz'de ölümle dans!