Keçecilik Avrupa'ya açılıyor

Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında yerel el sanatlarını tanıtmak amacıyla keçecilik projesini Avrupa'ya tanıtacak.

Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Proje Başkanı Seçil Mutsam, Müdür Yardımcısı Mehmet Tuncay, Resim öğretmeni Esra Elbir, öğrenciler Damla Saygılı ve Damla Düztaş Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret ederek projelerine destek istedi.
Avrupa’daki eski mesleklerin tanıtım projesinde Akhisar’da yıllardır süregelen en eski meslek olan Keçecilik’in bu proje kapsamında tanıtımı yapılacağı belirtildi. Konu ile ilgili bilgi veren Proje başkanı Seçil Mutsam; “Avrupa Gençlik Projeleri kapsamında Türkiye’de toplam 344 proje kabulü yapıldı. Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi olarak da kentimizin keçecilik mesleğini proje kapsamında sunum yaptık ve kabul edildi. Ağustos ayında kabul edilen proje için yaklaşık 2 yıllık bir zaman dilimi verildi. Proje kapsamında Çağlak Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimiz ile birlikte 3 Avrupa ülkesini ziyaret edip keçecilik tanıtımını yapacağız. Bunun yanında yine Avrupa Gençlik Merkezi kapsamında bazı ülkeleri şehrimizde ağırlayacağız” dedi.
Keçecilik mesleğine Akhisar Belediyesi olarak olanaklar dahilinde destekler verdiklerini belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise; “Uzun yıllardır şehrimizde faaliyet gösteren keçecilik mesleğini sürdüren Keçeci Orhan ağabeyimize gerekli destekleri belediyemiz olanakları kapsamında veriyoruz. Keçecilik el sanatları arasında en eski meslek olmasından dolayı modern zamana uydurulması kanaatindeyim. Bu tür işlere de ilgili meraklı insanların olması gerekmektedir. Bu projenin de bu kapsamda çok iyi bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Keçecilik mesleği tam olarak araştırılırsa bir ansiklopedik bilgi karşımıza çıkar. Bu projeye belediyemiz olanakları çerçevesinde destek verebiliriz” dedi.