Kaymakamın duygulu vedası

Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne tayini çıkan Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, ilçeden gözyaşlarıyla uğurlandı. Yaklaşık 4 yıldır Oltu'da görev yapan Kaymakam Yaran'a ilçe halkı, büyük bir araç konvoyu ile eşlik etti.

Görev yaptığı süre içerisinde ilçe halkıyla iç içe oldukça güzel diyaloglar kuran Yaran, ardından dökülen gözyaşı ve dualarla yeri görev yerine gönderildi. Temmuz ayındaki Kaymakamlar Kararnamesiyle Yozgat Vali Yardımcılığına oradan da Marmara ilçesine ataması yapılan Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’ın, yaşanan gelişmeler sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl daha Oltu’da kalması istenmişti.
Bakanlığın bir yıl daha Oltu’da kalması yönünde aldığı kararı değiştirmesiyle Marmara ilçesine doğru yola çıkan Kaymakam Yaran’a karşı duyulan sevgi, onuruna verilen veda yemeğinde bir kez daha gözler önüne serildi.
Öte yandan düzenlenen veda yemeğine; Narman Kaymakamı Alper Tanrısever, Şenkaya Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Tortum Kaymakamı Erkan Kalender, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, Narman Belediye Başkanı Ahmet İşleyen, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş’un yanı sıra birçok daire ve kurum temsilcisi ile askeri, idari ve siyasi erkânın temsilcileri katıldı. Yemekte konuşan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, memuriyet hayatının en zor tarafını, güzel ve seviyeli ilişkiler kurulduktan belli bir süre sonra görev yapılan yerden ayrılmak zorunda kalınması olarak gösterdi.
Kaymakam Ömer Lütfi Yaran’ın ilçedeki kurumlar arası diyalog ve kazandırılan yatırımlar noktasında büyük emeğinin olduğunu belirten Başkan Ziyrek, okuduğu bir dörtlükle başladığı konuşmasını “yolunuz açık olsun” temennisiyle bitirdi.
Bu arada başta Belediye Başkanı Ziyrek olmak üzere çeşitli daire, kamu kurumu, sivil ve mesleki toplum örgütleri günün anısına yönelik Yaran çiftine çeşitli hediyeler verdi. Yemek sonunda davetliler, Kaymakam Yaran’ı da aralarına alarak müzik eşliğinde halay çekti.
Onuruna verilen yemekte oldukça duygusal anlar yaşayan Kaymakam Yaran ise, “Oltu’nun benim ve ailem için farklı bir yeri var. Öyle ki, bir çocuğumuz burada dünyaya geldi. Burayı ve sizleri unutmak mümkün değil. Hakkınızı helal edin.” derken gözyaşlarına hâkim olamadı. Yemeğe iştirak eden davetliler, konuşmakta bir hayli zorlanan Kaymakam Yaran’ı ayakta alkışladı.
Konuşmasının büyük bir bölümünde birlik ve beraberlik mesajları veren Yaran, “Oltu’nun geleceği sizlerin elinde. Bu güzide ilçeyi güzel yerlere taşıyacağınıza inancım tamdır. Bunun için birlik ve beraberliğinizi muhafaza etmelisiniz.” şeklinde konuştu.