Güvercin orduda görev yapacak

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk'e İskenderun Güvercini hediye etti.

Yaklaşık 400 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu zamanında İskenderun'dan Avrupa'ya götürülen ve İskenderun'da nesli tükenen İskenderun güvercininden bir çift düzenlen toplantıda Tuğgeneral Öztürk'e hediye edildi. Askeri alanda muhabere (posta güvercini) amaçlı kullanılan İskenderun güvercinleri bundan böyle İskenderun Garnizon Komutanlığı emrinde görev yapacak.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, İTSO Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü, davetlilere İskenderun güvercini hakkında sinevizyon destekli bir sunum yaptı. Sunumda İskenderun Güvercini'nin tarihi hakkında konuklara detaylı bilgiler aktarıldı.

İTSO Başkanı Halil Şahin, İskenderun Güvercini'nin haberleşme ve askeri açıdan da son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, güvercinlerin Suriye'den getirildiğini söyledi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, İskenderun güvercinini yetiştirerek çoğaltacaklarını ve haberleşmede kullanacaklarını belirterek, "İTSO yönetimi, İskenderun ile özdeşleşen, ancak İskenderun'da kalmayan güvercinlere sahip çıktı. Bu da bizleri mutlu etmektedir. İskenderun Güvercini'ni çoğaltmayı ve askeri amaçlı kullanmayı düşünüyoruz." dedi.