Gül: Gençlik parkını çok beğendim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Gençlik Parkı'nı gezdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gençlik Parkı ziyaretine eşlik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Park'ın tarihçesi ve yeniden düzenlenmesi ile ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün gezisinde, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve bürokratlar bulundu.

Gençlik Parkı'nın Opera Meydanı'ndaki girişinde Cumhurbaşkanı Gül'ü karşılayan Başkan Gökçek ile beraberindekiler, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Park'ın, gençlere yönelik olarak inşa edilen gençlik merkezine geçti. Buradaki spordan, internete, müzik odalarından, spor eğitim merkezlerine ve oyun salonlarına kadar birbirinden değişik aktivite odalarını gezen Gül, kendisni karşılayan halk oyunları ekibi ve müzik dinletisini izledi.

Merkezin çıkışında da Brezilya'nın "capoeira" dansını sunan Büyükşehir Belediyesi'nin dans grubunu izleyen Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekileri Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da kapıda şarkılarla karşıladı.

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu'na geçen Gül ve beraberindekiler Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yenilediği Tiyatro Salonu'nun girişindeki sergi salonunda Gençlik Parkı'nın geçmişten bugüne fotoğraflarını inceledi. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra tiyatro salonunu da gezdi. Sahnede kendisini bekleyen pandomin sanatçısının gösterisini de ön sıradaki koltukta izleyen Cumhurbaşkanı Gül, sanatçının içine kalbini koyduğu gülü sembolize eden gösterisini de alkışladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Salonu'nun çıkışında kendisine Karagöz-Hacivat giysili Büyükşehir Belediyesi tiyatro sanatçılarının hediye ettiği Karagöz-Hacivat kuklalarını da alarak teşekkür etti.


CUMHURBAŞKANI ANILARINI ANLATTI

Gençlik Parkı'nın ışıkları eşliğinde Başkan Gökçek'in kullandığı golf arabasıyla park gezisine devam eden Cumhurbaşkanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından modern bir görünüme kavuşturulan Lunapark girişindeki köprü üzerinde, arkasında fıskiye görüntüsüyle poz vererek, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Parktaki anılarından bahseden ve üzerinde durdukları köprünün eski Türk Lirası'nda bir resmi bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, buradan da havuzun kenarında yapılan Cumhuriyet Anıtı'nın yanına giderek, anıta ilişkin bilgi aldı.

Burada da birlikte fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra havuz kenarında hazırlanan bölümdeki ikrama katıldı.

Başkan Gökçek, Vali Önal, Emniyet Müdürü Özdemir ve ATO Başkanı Aygün ile sohbet eden ve Park'a ilişkin görüşlerini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Park'ı çok beğendiğini ifade etti. Başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı Gül'e sunulan ikramların ardından gezisi anısına bir plâketi takdim etti.