Gaziantep'de çevre eğitim günleri

Koç Holding'in 2006 yılında başlattığı 'Ülkem İçin Projesi' kapsamında 2009 yılı uygulaması olarak Gaziantep'te öğrencilere verilen çevre eğitimlerinin ikinci günü, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ülkem İçin Elçileri Tofaş Bayii Ali Topçuoğlu ve Murat Yılmaz'ın verdiği destekle TEMA temsilcisi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde, iki günde toplam bin öğrenciye ulaşıldığı bildirildi.
Koç Holding tarafından 2006 yılında başlatılan ve üç yılda toplam 389 yerel ve ulusal projenin hayata geçmesine vesile olan 'Ülkem İçin Projesi' dördüncü yılı uygulamalarında, öğrencilere çevre bilinciyle ilgili eğitimler verilmeye başlandı. Türkiye'nin geneline yayılacak bir çevre eğitimi ve bilinçlendirme çalışmasından oluşan 'Ülkem İçin' 2009 yılı uygulaması çerçevesinde ilk eğitimler 14-15 Ekim tarihlerinde Gaziantep'te Özel Sanko Okulları Abdülkadir Konukoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Eğitimlerin ikinci gününde Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da katılarak, eğitimleri yerinde izledi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep'te Ülkem İçin Elçileri Tofaş Bayii Ali Topçuoğlu ve Murat Yılmaz'ın verdiği desteklerle TEMA temsilcileri tarafından gerçekleşen eğitimlerde, iki günde toplam bin öğrenciye ulaşıldı. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimde çevre korumada önemli faktörler, doğanın tahribatını önlemek için alınacak önlemler üzerinde duruldu.
2006 yılından bu yana Koç Topluluğu şirketleri, çalışanları, tedarikçileri ve bayilerinin desteğiyle yürütülen Ülkem İçin Projesi'nde daha geniş bir etki sağlamak amacıyla 2008 yılında tek bir konuya odaklanılarak, çevre bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştı. Bu çerçevede Koç Holding, Çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA işbirliğiyle Türkiye'nin 7 bölgesinde bin 750 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayacak olan 700 bin fidan dikimi için kaynak oluşturuldu. Ağaç dikimine paralel olarak çevre ve bilinçlendirme eğitimlerini pilot olarak belirlediği 10 ilde gerçekleştiren Koç Holding, 2009 yılında ise bu eğitimlerin Türkiye çapına yayılmasını planlıyor.