Fakirlik yok mu edilecek?

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adıyaman şubesi, Birleşmiş Milletler tarafından 31 Mart 1993'de kabul görülen 17 Ekim 'Fakirliğin Yok Edilmesi' günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

Dernek binasında İHD adına açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyesi Osman Süzen, yoksulluğun ve açlığın dünyadan kaldırılması için gerekli ilginin oluşturulması gerekildiğini söyledi. Yoksulluğun temel bir insan hakkı ihlali olduğuna değinin Süzen, yoksullukla mücadele için gerekli kaynağın aktırılmadığını ileri sürdü.
Daha çok Doğu ve Güneydoğu illerinin fakirlikle mücadele ettiğini dile getiren Süzen, ülkeler arasında ki eşitsizliğin her geçen gün arttığını kaydederek, "Kuzey ülkeleri büyük bir refah içinde yaşarken güney ülkelerinde insanlar açlıkla karşı karşıya bırakılmaktadır. Bölgeler arasında kapanamayacak kadar gelir dağılımı dengesizliği mevcuttur. Kişi başına düşen milli gelir batı illerde doğu ve güney doğu illerimizin 5 katıdır. Ülkemizin en fakir illerinin neredeyse tamamını doğu ve güney doğu bölgesinde
yer alan illerden oluşmaktadır. Bebek ve çocuk ölümleri en çok bu bölgelerde meydana gelmektedir. İşsizlik en çok bu bölgelerdedir" dedi.
Yoksullukla mücadelenin devletin en önemli vazgeçilmez görevleri arasında yer aldığını sözlerine ekleyen Süzen, devletin bu konuda ciddi adımlar atması gerektiğini belirtti