Çorum'da korkutan yangın

Çorum'da şehir meydanında bulunan 7 katlı bir iş merkezinin en üst katında çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Binadaki yerel bir televizyon kanalı ile gazete ofisini de etkileyen yangın 1,5 saatte söndürülebildi, çatı ile bazı işyerleri kullanılamaz hale geldi.

Çorum'da korkutan yangın
Çorum Belediye Başkanlığı binası karşısındaki 7 katlı Hamoğlu İş Merkezi'nin çatı katında akşam saatlerinde bacadan kaynaklandığı iddia edilen yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, çatıyı ve binanın en üst katındaki Şehir Kulübü'nü sardı. Yangına müdahale eden Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, alevleri kontrol altına almakta güçlük çekti. Çatıdan yükselen dumanlar kentin her yerinden görülürken, iş merkezinin elektrik ve doğalgazı kesildi. Dumanın zehirlenmeye neden olmaması için bina içindekiler polis ve itfaiye ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı. Olayı görenler bina çevresine toplanarak meraklı gözlerle itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmalarını izledi.

İtfaiye ekiplerinin rahat çalışabilmesi amacıyla Gazi Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yangını izlemek isteyen meraklı vatandaşları binaya yaklaştırmadı. 8 araçla yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, en üst kattaki yangın için büyük uğraş verdi. İtfaiye araçlarının suyu bitince Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait sulama araçları ile su takviyesi yapıldı. Yanındaki iş merkezlerine de sıçrama riski bulunan yangın, 1,5 saat süren çalışmanın ardından söndürüldü.


SİSTEM YANDI, TELEVİZYON YAYINI KAPANDI

Binanın 7'nci katında başlayan yangında, alt katta bulunan Kanal 19 Televizyonu ile 4'üncü kattaki yerel bir gazete de etkilendi. Yangının çıktığı sırada akşam haberleri için yayına hazırlanan televizyon kanalı çalışanları, kısa süre içerisinde binayı terk etti. Binanın 4'üncü katında bulunan ve gazeteyi baskıya hazırlayan yerel gazetenin çalışanları da, elektrikler kesilince dışarı çıkmak zorunda kaldı. Televizyon çalışanları, yangının televizyon katını sular altında bıraktığını ve ekipmanlarının zarar gördüğünü söyledi. Çatıdaki yangın nedeniyle uydu vericileri ve antenlerinin yanarak kullanılamaz hale geldiğini, televizyon yayınının ise durduğunu anlattılar.

Bu arada itfaiye ekiplerinin soğutma çalışması yaptığı sırada, şehir kulübünde çalıştığı öğrenilen Ayşe Alev (39), iş merkezinin girişinde beklediği sırada baygınlık geçirdi. Ambulansla Çorum Devlet Hastanesine kaldırılan Alev'in beyin kanaması geçirdiği öğrenildi.

Yangının kontrol altına alındığı sıralarda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de olay yerine gelerek, itfaiye yetkililerinden bilgi aldı. Olayı değerlendiren Başkan Külcü, itfaiyeye gelen ihbarın ardından ekiplerin 3 dakikada olay yerine geldiğini söyledi. İtfaiyenin ekipman konusunda bir sıkıntısı bulunmadığını dile getiren Külcü, "Bunun gibi yüksek binalar da dahil olmak üzere kentin her bölgesindeki yüksek binalara müdahale edebiliyoruz. Şu anda yangın tamamen kontrol altında. Yangının çıkış nedeni hakkında kesin bilgi yok. İhtimaller araştırılıyor" diye konuştu.

Külcü'nün ardından Emniyet Müdürü Necmettin Emre ile Vali Mustafa Toprak da olay yerine gelerek bilgi aldı. Yangından zarar görenlere geçmiş olsun temennisinde bulunan Vali Toprak, olayda can kaybı ve yaralanmanın yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirtti.