Bosch, yakında yeni mescid açacak

Fabrikada çalışan personelinin namaz kıldığı odaları kapatması ile gündeme gelen Bosch, dini özgürlükleri kısıtlamadıklarını aksine namaz için camilere ulaşım sağladıklarını açıkladı.

Bursa’daki dizel fabrikasında yer alan mescitleri kapatmasıyla gündeme gelen beyaz eşya devi Bosch, medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve kurum olarak çalışanlarının dini özgürlüklerini kısıtlamadıklarını açıkladı. Firma, cuma ve bayram namazları için isteyen personele düzenli olarak ulaşım imkanı sunduğunu da duyurdu.

Çalışanların namaz kılması için oluşturulan ve mescit olarak kullanılan “üç odayı” hiçbir gerekçe göstermeden kapatan Bosch’un Kurumsal İletişim Koordinatörü Belin Alev, mescitlerin, koşulları giderek olumsuzlaştığı ve çalışanların sağlığı ile güvenliği düşünülerek kapatıldığını ifade etti. Alev, mescitlerin çalışanlara haber verilmeden kapatılması için ise, "Maalesef çalışanlarımız bu konuda son aşamada bilgi sahibi olabildiler" ifadelerini kullandı.

"BOSCH DEĞERLERE BAĞLI BİR FİRMA"

Belin Alev, haklarında çıkan haberlerin "dedikodudan ibaret" olduğunu belirterek “Bursa’da üç fabrikası ile faaliyet göstermekte olan Bosch San. ve Tic. A. Ş.’nin dini özgürlükleri kısıtladığına ilişkin dolaşan dedikodularda gerçeklik payı bulunmamaktadır. Her zaman Bosch değerlerine bağlı olan ve bağlı kalmaya devam edecek olan şirketimiz, özellikle de kültürler arası duyarlılıkları anlamakta ve bunlara saygı duymaktadır.” diye konuştu.

CUMA VE BAYRAM NAMAZLARINA SERVİS VAR

Firmanın 30 yıldan beri, isteyen çalışanlarına düzenli ulaşım sağlayarak “Cuma” ve “Bayram” namazlarına gitme olanağını sunduğuna dikkat çeken Alev, bu zamana kadar ibadethane olarak kullanılan odaların neden kapatıldığına dair sorumuza ise şu şekilde cevap verdi:” Bosch Bursa fabrikasında ibadet amaçlı kullanılan ve koşulları giderek olumsuzlaşan alanlar, çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği düşünülerek kapatılmıştır.”

Bosch yetkilisi Belin Alev, Fabrika yönetiminin en kısa sürede sendika temsilcileri ile karşılıklı uygun bir çözüm bulunması konusunda görüşmelere başlayacaklarını da aktardı.