Başörtülü öğrenci dışarı atıldı!

Sadece internet üzerinden eğitim programına kayıtlı bir öğrencinin, başörtülü fotoğrafı bile sorun oldu.

İnternet üzerinden online olarak Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve bir internet sitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı'na başvuran Esma Evkaya, kursun yapılacağı Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne başörtülü olduğu gerekçesiyle dışarı çıkarıldı.

Üniversite'nin kampüs kapısında güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmayan Esma Evkaya, "Öğrenci olmamama rağmen kayıt yaptırdığım Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı'na giriş yapamadım. Bir süre önce ODTÜ kampüs içinde bulunan bir kurs merkezine kaydımı yaptırdım. Tüm bilgilerini kurs yetkililerine bildirmeme rağmen ODTÜ girişindeki özel güvenlik görevlileri beni içeri almadı.

NÖBETCİ AMİRİN SAVUNMASI

Olayın büyümesi üzerine giriş kapısına gelen nöbetçi amirlikte yetkili, bana Anayasa Mahkemesi'nin kararını uyguladıklarını söyledi. Yetkili şahıs, 'eğer bir şikayetiniz varsa pazartesi günü gelerek şikayetlerinizi yetkililere bildirebilirsiniz' demesi üzerine ben de, bugün kursum başlıyor saatlerce beklettiniz ve pazartesi gelerek şikayetimi yetkililere bildirebileceğimi söylüyorsunuz. Yetkililere ulaşabilmem için de okul içerisine girmem gerekiyor bu nasıl olacak diye sordum. Onlar da okulu terk etmemizi istedi." dedi.

GÖZLERİNDEN KAÇMIŞ!

İnternet üzerinden kayıt yaptırdığı kurs yetkililerinin kendisine sorunla ilgili olarak "Arkadaşların gözünden kaçmış size söylemeyi unutmuşlar" dediğini belirten Evkaya, "Kayıt öncesinde benden fotoğraf istediler. Başörtülü olduğumu biliyorlardı. Bana verdikleri sözleşmede de böyle bir şart yoktu." diye konuştu.

ODTÜ kampus kapısına gelen yetkili şahıs, Esma Evkaya'ya, kendisini başörtülü olarak içeri alamayacaklarını belirterek, şikayetini yetkilileri bildireceğini söyledi.