Başkanın soy ismi tepkisi

Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu'nun yapımı protokolü OMÜ, TSO ve Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş. arasında imzalandı. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, protokol töreninde soyadını iki defa yanlış söyleyen sunucuya tepki gösterdi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde belli bir bölümü yapılan, maddi imkansızlık nedeniyle atıl durumda duran, daha sonra inşaatın devamı için İl Özel İdaresi'ne devri gerçekleşen ortaöğretim okulu inşaatı, bu sefer OMÜ'ye devredilerek Yeşilyurt Demir Çekme tarafından yapılıp, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu olarak eğitim-öğretime hizmet vermesini kapsayan protokol OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Pembe Salon'da imzalandı.
Protokol töreninde konuşma yapan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yeşilyurt ailesinin eğitime yeni bir katkısının daha olduğunu, örnek gösterilecek çalışmalara imza attıklarını söyledi. "Mesleki eğitim, kalkınmanın, gelişmenin, ülke ve il düzeyinde taşıyıcı gücü ve sorumluluk alacak temel kitlelerinden biridir" diyen Güzeloğlu, "Bu gelişmenin devamında birbirini tamamlayan, kenti hedefe taşıyan bir buluşma olduğu görülecektir" dedi.
Konuşmalar sırasında AK Parti Grup Başkan Vekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ı, programın sunuculuğunu yapan OMÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Erenler, CHP Samsun Milletvekili'nin ismi olan 'Suat Binici' olarak anons etti. Grup Başkanvekili Suat Kılıç, konuşma yapmak için ayağa kalktı ama ismin düzeltilmesini istedi. Bu sefer isminin 'Suat Birinci' olarak anons edilmesiyle Kılıç duruma tepki gösterdi. Kılıç, kürsüye gelerek, "OMÜ Karadeniz Bölgesi'nin en büyük üniversitesi. En köklü üniversitelerin ilk sıralarında. Böyle bir üniversitede, şehri bilen bir ekiple çalışmanın ne kadar önemli olduğu, yapılan anonsla ortaya çıktı. Bu üniversitenin rektörü bunu biliyor, rektör yardımcıları biliyor, dekanları biliyor. Birlikte son zaman dilimleri içerisinde neleri başardığımızı çok iyi de biliyorlar. Anonsta ki yanlışlık canımı sıktı" dedi. Kılıç, eğitim yatırımının önemine değinerek, her zaman destek verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini ifade etti.
AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, yüksek okulun ülkeye büyük bir kazanç olduğunu ifade ederek,
"Hayırlı olsun" temennisinde bulundu.
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kendileri tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaatı başlatılan ama bitirilemeyen binanın, Valilik koordinasyonuyla ve işadamı Cemal Yeşilyurt'un maddi destekleri ile bitirileceğini kaydetti.
Hayırsever işadamı Cemal Yeşilşurt ise yaptığı konuşmada, TSO tarafından başlanan okulun yapılamaması üzerine kendisine talep geldiğini anlatarak, "Beni teşvik ettiler. Milletvekilimiz Suat Kılıç bana küçük bir yardımda bulundu. 'Yarım kalmış bun enkazı ve bu cenazeyi ortadan kaldıralım' dediler. Bu işe bu şekilde başladık. 'Artık lise değil, buraya yüksek okul yapalım' diye önerimi sundum. Yeşilyurt'un üstüne OMÜ'ye koyarak onaylandı ve karar verildi. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu olarak hizmet verecek olan binanın protokolü Vali Hasan Basri Güzeloğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun TSO Başkanı Zeki Murzioğlu ve işadamı Cemal Yeşilyurt tarafından imzalandı. Tören sonunda OMÜ Rektörü Prof. Dr.Hüseyin Akan, işadamı Cemal Yeşilyurt'a katkısından dolayı bir plaket takdim etti.
Okul, 15 bin metrekare alan üzerinde 6 bin metrekaresi kapalı alan olarak inşa edilecek ve 2011-2012 eğitim-öğretim yılına yetiştirilecek.