Vural: Facebook ya da MSN kullansınlar

Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında demokratik açılım randevusu krizinin ardından başlayan mektup açılımına MHP'nin tepkisi sürüyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural iki liderin yaptıkları açıklamalarla komik duruma düştüğünü iddia etti. "Bu ilişki modeli çok komik olmaya başladı" diyen Vural Başbakan Erdoğan'ı, "Mektup yazıyorum yazmıyorum. Yazdım cevap geldi gelmedi. Daha önce DTP ile randevu verdi vermedi, görüşeceğim görüşmeyeceğim söylentileri oldu. Konuşacaksan konuş, konuşmayacaksan konuşma. Telefon açtıysan aç, açmadıysan açma" ifadeleriyle eleştirdi, "Kaç telefon konuşması yaptığını milletle paylaşıyor musun?" sorusunu yöneltti.

KIRMIZI HATLI TELEFON ÇEKSİN

İki liderin MSN aracılığıyla haberleşmesinin daha faydalı olacağını öne süren Vural, "Baykal ile Başbakan arasında bir MSN trafiği olmasında fayda var. Facebook kullansınlar. Böylece resimlerini, sevdiği yemekleri, müzikleri paylaşırlar. Başbakan 3G'yi de kullanabiliyor. Görüntülü telefonla haberleşebilirler. Madem Başbakan böyle özlem içinde, Baykal'a kırmızı hatlı telefon çektirsin. Oradan rahat, rahat konuşsunlar. Teknolojiden pek anladığını, e-mail kullanmasını bildiğini pek sanmıyorum ama MHP böyle bir sürecin hiçbir karesinde olmaz" diye konuştu.