Köpeği Ruslar kurtardı

Antalya'nın Alanya ilçesinde kafasına bidon geçirilen köpek, yerleşik olarak yaşayan Rus asıllı Ekatarine Gündüz'ün çabaları ile kurtarıldı.

Alanya'da yerleşik olarak yaşayan ve Rus Dili konuşanlar Derneği (ARDİD) yönetim kurulu üyesi Ekatarina Gündüz, Mahmutlar beldesinden otobüsle evine dönerken yolun kenarında kafasına bidon geçirilmiş bir köpek gördü. Otobüsü durduran Gündüz, aşağıya inerek köpeğin kafasındaki bidonu çıkarmak istedi. Ancak başarılı olamadı. Eve gittiğine köpeği düşünen Ekatarina Gündüz, ertesi gün özel araçla bölgeye giderek uzun süre köpeği aradı. Köpeği bulamayan Gündüz daha sonra üyesi olduğu ARDİD başkanı Anjelika Anzhela ve 4 dernek üyesinden yardım istedi.
Başkanı Anjelika Anzhela ve 4 dernek üyesinden oluşan 5 kişilik ekip Mahmutlar beldesine giderek köpeği aradı. Mahmutlar Belediyesi ve Kargıcak Belediyesi'nden yardım alan dernek yönetimi, açlık ve susuzluktan halsiz düşen köpeği muz bahçesinde bulundu.
Derneğe destek veren Oba beldesindeki veterinere götürülen köpeğin,
ateşi ve tansiyonu ölçüldü. Daha sonra başarılı operasyonla köpeğin kafasındaki bidon çıkarıldı. Sağlığı yerinde olan köpek, birkaç gün veteriner gözetiminde tutulacak.
Köpeğin hayatını kurtaran yerleşik Rus Ekatarina Gündüz, köpeği kurtardıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Hayvanları korumak gerekirken bu tür üzücü davranışlarla hayvanlara zarar verilmesine anlam veremediğini kaydeden Gündüz, "Köpeği kafasına bidon geçirilmiş halde gördüğümde içim sızladı. Bu duruma sessiz kalamazdım. Köpeği kurtardığım için çok mutluyum. Köpeği tedavi eden veterinere teşekkür ediyorum." dedi.
Köpeğin tedavisi ve bakımını üstlenen Veteriner Hekim Hikmet Karaman, ilk defa böyle bir vaka ile karşılaştığını söyledi. Aç ve susuz kalan köpeğin aşırı derece su kaybı yaşadığını aktaran Karaman, tedavisi tamamlanan köpeğin hayati tehlikeyi atlattığını aktardı.
ARDİD Başkanı Anjelika Anzhela, köpeği kurtarmak için gösterdikleri çabanın sonuç vermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Hayvanların da insanlar gibi yemeye ve içmeye ihtiyacı olduğunu anlatan Anzhela, insanların hayvanlara karşı duyarsız ve acımasız olmasından yakındı. Sağlığına kavuştuktan sonra köpeği sahiplendireceklerini aktaran Anzhela, "Köpeği sahiplenen olmadığı takdirde Demirtaş'ta bulunan hayvan barınağına teslim edeceğiz. Köpeği sahiplenmek isteyenler derneğimize başvurabilir" diye konuştu.