15 bin askere ihtiyacımız var

Afganistan'ın güneyindeki NATO güçlerinin Hollandalı komutanı General Mart de Kruif, bölgedeki militanlara karşılık verebilmek için 10-15 bin askere daha ihtiyaç duyduklarını söyledi.

15 bin askere ihtiyacımız var
Afganistan'ın güneyinde Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nün (ISAF) bünyesinde görev yapan yaklaşık 40 bin askere komuta eden General Mart De Kruif, Fransız Haber Ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Bölgeye ABD askerlerinin gelmesinden sonra Taliban'a karşı üstünlük elde ettiklerini, ancak kesinlikle destek güçlere ihtiyaçları olduğunu'' bildirdi.

Hollandalı general, ''Güneyde, güvenli duruma getirme, güvenliği sürdürme ve inşaat planlarıyla ilgili stratejilerimizi yaşama geçirebilmemiz için, 10-15 bin askerden oluşan en az 2 tugaya daha ihtiyacımız var'' diye konuştu.

NATO güçlerinin Helmand'ın merkezi ve Kandahar'daki Pancvayi gibi kimi bölgelerin denetimini hala ele geçiremediklerini ve bu kalabalık bölgelerin güvenli duruma getirilmeleri gerektiğini belirten De Kruif, bu bölgelerin militanlara sığınak durumuna geldiğini kaydetti.

De Kruif, şu anda bölgede bulunan 200 sivil dışında ek sivil personele de ihtiyaç duyduklarını, ayrıca bölgedeki Afgan güvenlik güçlerinin sayısının artırılmasını da istediklerini bildirdi.